Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πρίφτης για το Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν: «Αναγκαιότητα για τη νίκη, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί»

Πρίφτης για το Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν: «Αναγκαιότητα για τη νίκη, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί»
Intime.gr

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στη “μάχη” του Παναθηναϊκού με την πρώην ομάδα του (11/10, 21:00, NewsIt.gr, Novasports Prime), τόνισε πως η Ούνικς Καζάν είναι μια ομάδα που σέβεται, αλλά επισήμανε πως “… είναι τόσο ισχυρή η αναγκαιότητα της νίκης και της καλής εμφάνισης που δεν χωρούν συναισθηματισμοί”.

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε μια ημέρα πριν από το Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν, για την 9η αγωνιστική της Euroleague και επίσης τόνισε πως περιμένει από τους παίκτες του να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα και συνείδηση, για το τι εκπροσωπούν.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού:

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας: «Σε όλα τα παιχνίδια ότι δίνεις, πρέπει να περιμένεις ότι θα πάρεις. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να συμπεριφερθούμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και συνείδηση του τι εκπροσωπούμε. Ό,τι ρόστερ και αν έχουμε, καλό, μέτριο, κακό, πρέπει να παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας και να μην έχουμε τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Είναι περιττό να λέμε δικαιολογίες περί μπάτζετ περί χρόνου, περί οτιδήποτε.»

Για το ματς με την Ούνικς, ο προπονητής των «πρασίνων» είχε να πει: «Η Ούνικς είναι μία ομάδα που σέβομαι. Με κάποιους ανθρώπους έχω περάσει πολλά όμορφα. Για εμένα το Καζάν ήταν ένα βήμα σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτή την στιγμή όμως υπερισχύει η αναγκαιότητα και η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν υπάρχει κανένα άλλο συναίσθημα. Είναι τόσο ισχυρή η αναγκαιότητα της νίκης και της καλής εμφάνισης που δεν χωρούν συναισθηματισμοί.»

Για τις διαφορές που έχει η φετινή Ούνικς με την Ούνικς που προπονούσε ο Πρίφτης τα προηγούμενα χρόνια: «Υπάρχουν νέα πρόσωπα και διαφορετικά σχήματα. Υπάρχουν κάποιοι αθλητικοί και physical παίκτες και υπάρχουν και 2-3 κλειδιά. Πρέπει να προσαρμοστούμε και να κοντρολάρουμε το παιχνίδι τους και δύο-τρεις παίκτες που πρέπει να προσέξουμε επειδή σκοράρουν πολλοί. Η Ούνικς είναι μία ομάδα που θέλει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στα πρώτα 6-7 δευτερόλεπτα. Παράλληλα είναι πολύ καλή και στο επιθετικό ριμπάουντ και εμείς πρέπει να δείξουμε συνέπεια.»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις