Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρίφτης: «Χρονιές επιβίωσης για τον Παναθηναϊκό»

Πρίφτης: «Χρονιές επιβίωσης για τον Παναθηναϊκό»

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει το βράδυ της Πέμπτης (30/9, 20:00) το ταξίδι του στη φετινή Euroleague, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Μονακό.

Ο προπονητής του τριφυλλιού, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε για τη νέα σεζόν, χαρακτήρισε χρονιές επιβίωσης την περσινή και τη φετινή, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του δεν έχει κάποιον σταρ.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε, παράλληλα, στο δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στην Euroleague στην αρχή της χρονιάς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε o προπονητής του Παναθηναϊκού στη Nova

Για το δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στην αρχή της σεζόν: «Θεωρητικά, σε πρώτη ματιά δεν βοηθάει. Αν καταφέρεις σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα, να “κλέψεις” ή να κάνεις κάποιες νίκες. Αυτό ταυτόχρονα θα γυρίσει διαφορετικά και προς όφελός σου και όταν φτιάξει λίγο το πρόγραμμα, θα έχεις πλεονέκτημα. Δεν κοιτάω το πρόγραμμα στο βάθος του. Ειλικρινά, αν με ρωτήσετε, μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές, θα δυσκολευτώ να σας πω τα παιχνίδια. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στην επόμενη μέρα. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είτε είναι Ευρωλίγκα, είτε ελληνικό πρωτάθλημα. Να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τη στιγμή που παίζουμε. Αν κοιτάς λίγο πιο κάτω, ίσως να χάνεις και τη στιγμή που παίζεις. Αυτή είναι η καλύτερη λογική και πρέπει να την έχουν όλοι».

– Για τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά την περσινή κακή σεζόν: «Ο Παναθηναϊκός είχε μια δύσκολη χρονιά στην Ευρωλίγκα πέρσι. Σε μια δύσκολη χρονιά λόγω Covid, που τα δεδομένα άλλαζαν κάθε εβδομάδα. Για όλες τις ομάδες. Στην Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε. Καμιά φορά το αυτονόητο δεν είναι και τόσο… αυτονόητο. Δεν είναι εύκολο να συμβεί. Προφανώς η χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαίτερη για τον Παναθηναϊκό. Η περσινή και η φετινή είναι χρονιές… επιβίωσης. Η φιλοσοφία είναι σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Φτιάξαμε μια ομάδα μέσα σε αυτά τα πλαίσια, που έχει αρκετά στοιχήματα. Μελετήσαμε όσο πιο πολύ μπορούμε ώστε να κάνουμε πιο προσεγμένες επιλογές και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει κίνητρο. Σίγουρα στερούμαστε εμπειρίας. Δεν είμαστε μια ομάδα με σταρ, δεν είμαστε μια ομάδα “Χόλιγουντ”. Είμαστε μια φθηνή παραγωγή. Να δείξουμε συνοχή και σύμπνοια. Αυτό το “όλοι μαζί” να το δείξουμε με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε».

– Για τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού: «Σε πρώτη φάση είναι το πιο απλό να ξεκινήσεις από την άμυνα. Το βασικό συστατικό είναι η προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο, αλλά μπορείς να πεις ότι θα δώσεις το 100% και θα προσπαθώ κάθε μέρα και σε κάθε φάση, ανεξάρτητα από την τακτική που θα παίξεις. Αυτό είναι θεμελιώδες. Από ‘κει και πέρα, όλα χρειάζονται χρόνο. Παρ’ όλο που έχουμε κρατήσει κάποια παιδιά από την περσινή σεζόν, έχουμε έναν κορμό, κυρίως από κάποιους ρολίστες, είμαστε μια καινούρια ομάδα. Η παρουσία η δική μου είναι κάτι νέο στο οποίο όλοι πρέπει να προσαρμοστούν, όπως κι εγώ στα παιδιά και στην ομάδα που έχουν φτιάξει. Οι ξένοι είναι όλοι καινούρια παιδιά και νομίζω ότι είναι μία διαδικασία που πρέπει να διανυθεί. Είναι μια διαδικασία εκπαιδευτική, εμπειριών, ώστε να φτάσεις σε ένα σημείο να παίζεις καλά και είναι κάτι που όλες οι ομάδες το έχουν ανάγκη».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις