Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Προκριματικά Euro 2024: Αυτές είναι οι 20 ομάδες που έχουν προκριθεί στην τελική φάση

Προκριματικά Euro 2024: Αυτές είναι οι 20 ομάδες που έχουν προκριθεί στην τελική φάση
ΦΩΤΟ Reuters

Τα προκριματικά του Euro 2024 ολοκληρώθηκαν για τρεις ακόμη ομίλους, με την Σλοβενία, την Τσεχία και την Ιταλία να πανηγυρίζουν την πρόκρισή του στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Σλοβενία των τριών παικτών του Παναθηναϊκού, είδε έναν από αυτούς, τον Μπένιαμεν Βέρμπιτς να πετυχαίνει ένα φοβερό γκολ, το οποίο και “σφράγισε” την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024.

Η Ιταλία χρειάστηκε μία ισοπαλία με 0-0 κόντρα στην Ουκρανία για να πάρει έστω και στην ισοβαθμία το δικό της “εισιτήριο” για την επόμενη φάση, ενώ η Τσεχία “διέλυσε” με 3-0 τη Μολδαβία και εξασφάλισε με τη σειρά της, μία θέση για τα τελικά του Euro 2024, όπου θα βρίσκονται συνολικά 24 ομάδες.

Οι 20 από αυτές είναι ήδη γνωστές, ενώ μία ακόμη θα προκύψει από τον τέταρτο όμιλο, με τις Κροατία και Ουαλία να “μάχονται” για τη δεύτερη θέση. Τρεις ακόμη ομάδες τέλος, θα προκριθούν μέσα από τα play off του Nations League, με την Ελλάδα να είναι μία από τις υποψήφιες.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Euro 2024: Γερμανία (οικοδέσποινα), Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σκωτία, Τουρκία, Αυστρία, Αγγλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αλβανία, Δανία, Ρουμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβενία και Ιταλία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις