Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Προκριματικά Euro 2024: Διακοπή στο Αρμενία – Κροατία λόγω drone με σημαία του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Προκριματικά Euro 2024: Διακοπή στο Αρμενία – Κροατία λόγω drone με σημαία του Ναγκόρνο Καραμπάχ
Reuters

Η αναμέτρηση της Αρμενίας με την Κροατία στο Ερεβάν, διακόπηκε για λίγο στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης για τα προκριματικά του Euro 2024. Ο λόγος ήταν ένα drone με σημαία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, θύλακα που διεκδικείται τόσο από την Αρμενία, όσο και από το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με αρμενικά μέσα ενημέρωσης, το drone που έφερε τη σημαία του Ναγκόρνο Καραμπάχ έγινε αιτία να διακοπεί ο αγώνας Αρμενία – Κροατία.

Το παιχνίδι που διεξήχθη για τα προκριματικά του Euro 2024, σταμάτησε στο 35ο λεπτό.

Το drone πέταξε λίγο πάνω από τους παίκτες, ενώ συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα από οπαδούς των γηπεδούχων, χωρίς να λείψουν και κάποιες στιγμές έντασης στις κερκίδες, έγραψε η κροατική ιστοσελίδα «index.hr».

Δείτε βίντεο από το X (Twitter):

 

Δείτε και φωτογραφίες του Reuters:

Ως γνωστόν, τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ διεκδικούν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, με τις δύο χώρες να συγκρούονται στρατιωτικά εδώ και χρόνια.

Μόλις στις 2 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις Αζέροι στρατιώτες τραυματίστηκαν σε νέες εχθροπραξίες κοντά στα σύνορα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Η Δημοκρατία του Αρτσάχ, ή απλά Αρτσάχ, κοινώς γνωστή με το προηγούμενο όνομά της Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, είναι μία μονομερώς ανακηρυγμένη, μη αναγνωρισμένη δημοκρατία στο Νότιο Καύκασο. Η περιοχή θεωρείται από τον ΟΗΕ μέρος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά είναι υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις