Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Προκριματικά Euro 2024: Πρόκριση με «καρδιοχτύπι» για τη Σερβία

Προκριματικά Euro 2024: Πρόκριση με «καρδιοχτύπι» για τη Σερβία
ΦΩΤΟ Reuters

Η Σερβία τα… χρειάστηκε κόντρα στη Βουλγαρία του Ντεσπότοφ, αλλά κατάφερε να πάρει στο τέλος την ισοπαλία με 2-2 και την πρόκριση από τον 7ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.

Με βασικούς τους Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ και Τζούρισιτς του Παναθηναϊκού, η Σερβία προηγήθηκε κόντρα στη Βουλγαρία με τον Βελίκοβιτς να ανοίγει το σκορ από το 13ο λεπτό του αγώνα. Η Βουλγαρία έφθασε όμως στην ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρούσεφ να ισοφαρίζει και τον Ντεσπότοφ του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 69′.

Η Σερβία “πίεσε” στη συνέχεια για την ισοφάριση, βάζοντας και τον Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού στο ματς και έφθασε στη “χρυσή” ισοφάριση με τον Μπάμπιτς στο 82′.

Την ίδια ώρα πάντως και το Μαυροβούνιο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την έκπληξη μέσα στην Ουγγαρία, αφού προηγήθηκε με γκολ του Ρούμπεσιτς από ασίστ του Γιόβετιτς του Ολυμπιακού, αλλά στη συνέχεια “κατέρρευσε” και γνώρισε την ήττα με 3-1. Τα δύο αποτελέσματα “σφράγισαν” έτσι την πρόκριση της Σερβίας, μαζί με την Ουγγαρία, στα τελικά του Euro 2024.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Ουγγαρία 18

Σερβία 14

Μαυροβούνιο 11

Λιθουανία 6

Βουλγαρία 4

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις