Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Προκριματικά Euro 2024: Στα τελικά και η Αυστρία μετά τη δύσκολη νίκη επί του Αζερμπαϊτζάν

Προκριματικά Euro 2024: Στα τελικά και η Αυστρία μετά τη δύσκολη νίκη επί του Αζερμπαϊτζάν
Eurokinissi

Η Αυστρία δυσκολεύτηκε στην έδρα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά επικράτησε (1-0) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και “σφράγισε” μια θέση για τα τελικά του Euro 2024.

Η Αυστρία έγινε η 7η ομάδα μετά τη Γαλλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Σκωτία και την Τουρκία που εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2024, καθώς νίκησε με 1-0 το Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών και πλέον ξέφυγε με 10 βαθμούς απ’ την 3η στη βαθμολογία του 6ου ομίλου Σουηδία, η οποία δεν προλαβαίνει να την… φτάσει στα 3 ματς που της μένουν.

Οι Αυστριακοί δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στους Αζέρους κι εντέλει έφτασαν στο γκολ που έψαχναν με το εύστοχο πέναλτι του Σάμπιτζερ στο 48ο λεπτό. Στο τέλος ωστόσο, η Αυστρία στάθηκε πάρα πολύ τυχερή, καθώς στο 90’+1′ ο Μαχμούτοφ βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή με όλη την εστία μπροστά του, αλλά το σουτ του έφυγε στο δοκάρι κι έξω.

Στο 90’+5′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα απ’ τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο ο Μπουργκστάλερ, μετά από μεγάλη ένταση που υπήρξε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστες των δύο ομάδων, έπειτα από ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις