Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Προκριματικά Europa League: Βήμα πρόκρισης για Πανιώνιο! Τρομερός Γεσίλ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

O Σαμέντ Γεσίλ έκανε “όργια” στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης, οδηγώντας τον Πανιώνιο στη νίκη επί της Γκόριτσα με 2-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Γερμανός επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ του Ιστορικού, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ενόψει της ρεβάνς στη Σλοβενία.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Πανιώνιος έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο επίσημο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του κι απέδειξε ότι είναι το ξεκάθαρο “αφεντικό” του ζευγαριού. Οι Σλοβένοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Ιστορικό και θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που δεν έφυγαν με μεγαλύτερο σκορ στην πλάτη από τη Νέα Σμύρνη.

Μετά από εννέα χρόνια απουσίας, ο Ιστορικός επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Ευρώπη, νικώντας άνετα την Γκόριτσα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Σαμέντ Γεσίλ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ του Πανιωνίου, κάνοντας ουκ ολίγες φορές άνω-κάτω την άμυνα των Σλοβένων.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την άλλη Πέμπτη, ενώ το μεσημέρι (14:00) ο Πανιώνιος θα μάθει τον υποψήφιο αντίπαλό του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο αγώνας:

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να δείξει εξαρχής ποιο θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι “κυανέρυθροι” προηγήθηκαν μόλις στο 13ο λεπτό, με τον Γεσίλ να ανοίγει το σκορ με υπέροχη ενέργεια, έπειτα από ασίστ του Κόρμπου.

Ο Ιστορικός έχασε στη συνέχεια σημαντικές φάσεις για γκολ, κυρίως με τον Μασούρα, αλλά ο Σόρτσαν κατέβασε… ρολά.  Το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 44′, καθώς έμειναν με 10 παίκτες. Ο Κάβτσιτς ανέτρεψε πάνω στην γραμμή τον Γεσίλ, ο οποίος του έκλεψε νωρίτερα την μπάλα, και ο διαιτητής του έδειξε σωστά την κόκκινη κάρτα.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Γεσίλ να διπλασιάζει στο 47′ τα προσωπικά του τέρματα αλλά και του Πανιωνίου. Στη συνέχεια ο Ιστορικός έχασε ευκαιρίες για να κάνει το 3-0, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πετύχει άλλο τέρμα. Στο 59′ οι Σλοβένοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Πανιωνίου, αλλά το γκολ του Ζίγκον δεν μέτρησε σωστά, μιας κι ο παίκτης της Γκόριτσα σκόραρε από θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Οικονόμου, Μπανανά, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Λάμπρου (90’+2′ Σαραμαντάς), Μασούρας, Μασούντ (78′ Ντουρμισάι), Γεσίλ (82′ Ταποκό).

ΓΚΟΡΙΤΣΑ (Μίλαν Σρέμπρνιτς): Σόρτσαν, Γκρέγκοριτς, Κάβτσιτς, Γιόγκαν, Τσέλτσερ, Κάπιτς, Κόλεντς (46′ Μάρινιτς), Γκρούντινα, Οζούτζι, Ζίγκον, Φιλίποβιτς (46′ Κόλεντς).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε