Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ 2022, Εθνική Ελλάδας: Το πιο σημαντικό πέναλτι στην καριέρα του Μπακασέτα και η αποθέωση από τα τουρκικά Μέσα

Προκριματικά Μουντιάλ 2022, Εθνική Ελλάδας: Το πιο σημαντικό πέναλτι στην καριέρα του Μπακασέτα και η αποθέωση από τα τουρκικά Μέσα
ΦΩΤΟ Intime

Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Δημήτρης Πέλκας ήταν οι σκόρερ της πολύ σημαντικής νίκης της Εθνικής Ελλάδας στη Γεωργία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με τον αρχηγό της «γαλανόλευκης» να κάνει λόγο για το πιο σημαντικό πέναλτι που έχει χτυπήσει στην καριέρα του, ενώ στην Τουρκία υπήρξε αποθέωση και τους δύο σκόρερ από τα Μέσα.

«Ήταν το πιο σημαντικό πέναλτι που έχω χτυπήσει στη ζωή μου, δεν μπορώ να το κρύψω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάσος Μπακασέτας αμέσως μετά τη νίκη της Ελλάδας στη Γεωργία, όπου ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» ευστόχησε σε καθοριστικό πέναλτι στο 90ο λεπτό ανοίγοντας το σκορ.

«Δεν είχα πολύ άγχος, απλά περνούσαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου. Κράτησα ήρεμο τον εαυτό μου και φάνηκε αυτό στην εκτέλεση. Ήταν το πιο σημαντικό πέναλτι που έχω χτυπήσει στη ζωή μου, δεν μπορώ να το κρύψω. Όπως δεν μπορώ να κρύψω και τον πονοκέφαλο που έχω αυτή τη στιγμή και ότι θα κοιμηθώ μετά από 1-2 μέρες. Έμεινα ήρεμος και το μόνο που έβαλα στο μυαλό μου είναι ότι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα», είπε ο Μπακασέτας.

Ο έτερος σκόρερ της Εθνικής, που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 ήταν ο Δημήτρη Πέλκας, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κερδίσουμε το σημερινό ματς. Το παλέψαμε πολύ, είχαμε υπομονή και πίστη πως μέχρι το τέλος μπορούμε να βάλουμε το γκολ. Κάποια ματς πρέπει να τα κερδίζεις και με αυτόν τον τρόπο. Είχαμε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαμε ευκαιρίες. Το σημαντικότερο είναι πως πήραμε τους 3 βαθμούς και έχουμε ακόμη έναν τελικό μπροστά ματς, όπου πρέπει να τα δώσουμε πάλι όλα εκεί.
Λέγαμε πως έχουμε ένα ματς, αυτό με τη Γεωργία, γιατί έπρεπε να συγκεντρωθούμε μόνο σε αυτό το ματς, γιατί ήταν τελικός. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη εμφάνιση και τους 3 βαθμούς. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Εδώ που φτάσαμε επειδή είναι λίγα τα ματς και κρίσιμοι οι πόντοι πρέπει να κρατήσουμε τους 3 βαθμούς, να πάρουμε δύναμη από αυτούς και να πάμε όλα για όλα μέσα στη Σουηδία. Ποιος δεν είναι χαρούμενος όταν σκοράρει με την εθνική του ομάδα. Το περίμενα πολύ αυτό το γκολ, αλλά άργησε λίγο να έρθει. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα πολύ σημαντικό ρόλο την εθνική. Πρώτη φορά βίωσα το συναίσθημα, είναι απίστευτο και θα κάνω τα πάντα, ώστε να έρθουν και άλλα γκολ και άλλες επιτυχίες για την εθνική μας».

Αμφότεροι οι δύο Έλληνες διεθνείς αγωνίζονται ως γνωστόν στην Τουρκία, σε Τραμπζονσπόρ και Φενέρμπαχτσε, με τα Μέσα της γειτονικής χώρας να αναφέρονται με διθυραμβικά σχόλια στην αποψινή τους εμφάνιση. Χαρακτηριστικά η «Μπακασέτας και Πέλκας έφεραν τη νίκη στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος στην αθλητική εφημερίδα, «Fotomac», ενώ «Όρθια η Ελλάδα με Μπακασέτα και Πέλκα», ανέφερε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Sοzcu», συνοδεύοντας τα ρεπορτάζ με πανηγυρικές φωτογραφίες και των δύο παικτών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις