Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ: Ο επόπτης «φρέναρε» την Πορτογαλία – «Μπλόκο» για Βέλγιο (video)

Προκριματικά Μουντιάλ: Ο επόπτης «φρέναρε» την Πορτογαλία – «Μπλόκο» για Βέλγιο (video)
Reuters

Της… ισοπαλίας έγινε στα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έκαναν «σέντρα» στις 21:45. Ξεχωρίζει το Σερβία – Πορτογαλία (2-2 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να φωνάζει για δικό του γκολ που δεν μέτρησε,  στην τελευταία φάση του ματς) και Τσεχία – Βέλγιο (1-1). Την έκπληξη έκανε το Λουξεμβούργο, που πέρασε από την έδρα της Ιρλανδίας (1-0).

Η Πορτογαλία δεν μπόρεσε να κάνει το 2×2 στην έδρα της Σερβίας, σε ματς για τη 2η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αν και προηγήθηκαν με 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Ζότα (11’, 36’) οι Ίβηρες έχασαν το «τρίποντο» κι έτσι δεν μπόρεσαν να κάνουν το… ιδανικό δώρο στον Φερνάντο Σάντος (στη συγκεκριμένη αναμέτρηση συμπλήρωσε 1000 ματς στην προπονητική του καριέρα, έχοντας ως αφετηρία τη σεζόν 1987-88).

Οι Σέρβοι αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας με τα τέρματα των Μίτροβιτς (46’) και Κόστιτς (60’).

Το ματς έγινε… ροντέο στις καθυστερήσεις. Ο Μιλένκοβιτς είδε κόκκινη κάρτα στο 90+2’, ενώ στην τελευταία φάση του ματς ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστειλε την μπάλα στην εστία των γηπεδούχων, αλλά είδε αμυντικό τους να τη διώχνει και τον επόπτη να μην του μετράει το γκολ (κατευθύνθηκε κατά πάνω του για τις απαραίτητες διαμαρτυρίες και για… κίτρινη κάρτα). Από ένα τέσσερις βαθμούς έχουν πλέον οι δυο ομάδες.

Στο άλλο ματς του πρώτου ομίλου, έγινε η έκπληξη. Με γκολ του Ροντρίγκες λίγο πριν το φινάλε (85’) το Λουξεμβούργο πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ιρλανδίας, στο πρώτο του ματς στην προκριματική φάση.

Ισόπαλη έμεινε και η «μάχη» ανάμεσα στις δυο –κατά τα φαινόμενα- καλύτερων ομάδων του 56ου ομίλου. Η Τσεχία δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που της έδωσε το τέρμα του Πρόβοντ (50’) και έφερε 1-1 μέσα στην Πράγα με το Βέλγιο. Ο Λουκάκου ήταν αυτός που έδωσε το βαθμό στους «κόκκινους διαβόλους». Οι δυο ομάδες μουράζονται την πρωτιά στο συγκεκριμένο γκρουπ, έχοντας τέσσερις βαθμούς.

Τέλος, σε ματς για τον 8ο όμιλο, Σλοβακία και Μάλτα έφερε ένα… χορταστικό 2-2 στην Τρνάβα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «σοκάρουν» τους γηπεδούχους, αφού προηγήθηκαν με 2-0 με τα γκολ των Γκαμπίν (16’) και Σαταριάνο (20’). η Σλοβακία όμως πήρε το βαθμό με δυο τέρματα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης από τους Στέλετς (49’) και Σκρίνιαρ (53’).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις