Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ 2018: Ο Μπουφόν σχημάτισε τον αλβανικό αετό! [pic]

Προκριματικά Μουντιάλ 2018: Ο Μπουφόν σχημάτισε τον αλβανικό αετό! [pic]

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποθεώθηκε από τους Αλβανούς στο παιχνίδι της Ιταλίας με την Αλβανία, στο οποίο έφτασε το 1000ο επίσημο ματς της καριέρας του. Μετά τον αγώνα μίλησε σε αλβανικό μέσο και μαζί με τον δημοσιογράφο σχημάτισαν τον αλβανικό αετό.

Ο αλβανικός αετός θεωρείται σύμβολο εθνικισμού και πολλοί Αλβανοί αθλητές έχουν πανηγυρίσει σχηματίζοντάς τον με τα χέρια τους. Ο συχνότερος ισχυρισμός τους είναι πως σχηματίζουν απλά την αλβανική σημαία.

Στον Μπουφόν έχουν προσάψει το χαρακτηρισμό του φασίστα για διάφορες ενέργειές του, όπως το πάθος του για την Εθνική Ιταλίας ή επειδή φόρεσε φανέλα με το “88” (εξήγησε ότι ήταν η χρονιά που έκανε ντεμπούτο). Ωστόσο, ο ίδιος το διέψευσε ενώ έχει χαρακτηρίσει ως “ελονοσία” τον ρατσισμό. Αλλωστε, έχει υπό την προστασία του τον Ασαμόα. 

“Ελαβα πολλά συγχαρητήρια για το ρεκόρ μου. Ειμαι πολύ χαρούμενος που ο αλβανικός λαός είναι δίπλα μου. Αλλωστε, ως λαός είναι πολύ κοντά μας, ποδοσφαιρικά και ιστορικά. Εχουμε μια πολύ ισχυρή φιλία”, είπε ο Ιταλός γκολκίπερ μετά τον αγώνα με την Αλβανία και μαζί με τον σχολιαστή του Supersportit, Dritan Shakohoxha σχημάτισαν τον αλβανικό αετό.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε