Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Νέα απώλεια η Γαλλία, «απόλυτη» η Δανία – «Χαμός» στον 7ο όμιλο

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Νέα απώλεια η Γαλλία, «απόλυτη» η Δανία – «Χαμός» στον 7ο όμιλο
Reuters

Η Γαλλία γνώρισε νέα -σερί- απώλεια βαθμών, μένοντας στο 1-1 στην έδρα της Ουκρανίας – Το 5×5 στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου έκανε η Δανία (1-0 στα Νησιά Φερόε) – Στην πρώτη θέση η Τουρκία στον 7ο όμιλο και στο -1 Ολλανδία και Νορβηγία. “Πολυβόλα” Ολλανδία και Ισραήλ! Μεγάλο “διπλό” η Κροατία.

Προβληματίζουν οι «μπλε»! Η Γαλλία έφερε για δεύτερη σερί αγωνιστική ισοπαλία, μένοντας στο 1-1 με την Ουκρανία στο Κίεβο, αλλά εξακολουθεί να έχει ισχυρό προβάδισμα στον 4ο όμιλο, ούσα στο +4 απ’ τους διώκτες της.

Οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ με γκολάρα του Σατιαρένκο, αλλά έκαναν τελικά το 5×5 σε ισοπαλίες στον όμιλο τους, αφού δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Μαρσιάλ.

Στον 6ο προκριματικό όμιλο έχουμε μια ομάδα που κάνει… περίπατο! Η Δανία δυσκολεύτηκε πολύ στα Νησιά Φαρόε, αλλά στο φινάλε βρήκε τον τρόπο να νικήσει με 1-0 και διατήρησε το απόλυτο των νικών της (5×5).

Τη δεύτερη πιο σημαντική νίκη, στο πρώτο… πιάτο της 5ης αγωνιστικής, σημείωσε το Ισραήλ που συνέτριψε την Αυστρία με 5-2 κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου, πέντε βαθμούς πίσω απ’ τη Δανία.

Στον 7ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης έχουμε μεγάλη «μάχη»! Η Τουρκιά έφευγε με το διπλό απ’ το Γιβραλτάρ (3-0, με όλα τα γκολ στο β΄ μέρος) παραμένοντας στην κορυφή του 7ου ομίλου (11 βαθμούς).

Την ίδια όμως στιγμή, η Ολλανδία με δύο γκολ του Μέμφις Ντεπάι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει το Μαυροβούνιο με 4-0 και να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (ισόβαθμη με τη Νορβηγία) και στο -1 από την Τουρκία.

Σε ματς για τον 8ο όμιλο και την 5η αγωνιστική των προκριματικών, το «χρυσό» γκολ του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, στο 86’ του αγώνα με τη Σλοβακία στην Μπρατισλάβα, χάρισε ένα σπουδαίο διπλό στην Κροατία (1-0) και της έδωσε την ευκαιρία να «πιάσει» ξανά τη Ρωσία στην κορυφή του γκρουπ.

Τα αποτελέσματα της ημέρας (04.09.2021)

Η βαθμολογίες των ομίλων που υπήρξε.. δράση

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις