Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Προολυμπιακό τουρνουά: Καναδάς – Τσεχία 101-103

Προολυμπιακό τουρνουά: Καναδάς – Τσεχία 101-103
ΦΩΤΟ intime αρχείου

Η Τσεχία του Τόμας Σατοράνσκι έκανε την έκπληξη στο Προολυμπιακό τουρνουά και απέκλεισε τους γηπεδούχους Καναδούς με τη νίκη της 103-101, περιμένοντας πια τον ημιτελικό της Ελλάδας με την Τουρκία για τον αντίπαλό της στον τελικό.

Οι Τσέχοι ήταν καλύτεροι στην αρχή του αγώνα και προηγήθηκαν με +8 στο ημίχρονο, διατηρώντας το προβάδισμά τους μέχρι και το τέταρτο 10λεπτο. Εκεί όμως οι Καναδοί αντέδρασαν και με ένα επιμέρους σερί 34-27 έστειλαν το ματς στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο βρέθηκαν μάλιστα και στο +5, αλλά ο Τόμας Σατοράνσκι πήρε την ομάδα στις “πλάτες” του και με ένα απίθανο σουτ στο τέλος, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Ο NBAer των Τσέχων τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο εκπληκτικός Σλίμπ με 31 πόντους. Ο Μπάρετ είχε 23 και ο Γουίγκινς 22 πόντους για τους ηττημένους Καναδούς, οι οποίοι και αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντίθετα, η Τσεχία προκρίθηκε πια στον μεγάλο τελικό και λίγο αργότερα έμαθε ότι θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά για το μοναδικό “εισιτήριο” για το Τόκιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις