Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Προς αναβολή το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για τα πλέι οφ της Super League

Προς αναβολή το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για τα πλέι οφ της Super League
Eurokinissi

Τα νέα δεδομένα στα πλέι οφ της Super League μετά την πρόκριση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ «σόκαραν» την Ευρώπη με τις προκρίσεις που πήραν στο Conference League και αναμένεται να φέρουν αλλαγές στον προγραμματισμό των πλέι οφ της Super League. Οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αναμένεται να εκμεταλλευτούν μία ευνοϊκή διάταξη του KΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε ομάδα της Ελλάδας έχει δικαίωμα να καταθέσει αίτημα αναβολής αγώνα της στο πρωτάθλημα -και να γίνει αυτομάτως δεκτό- από τη στιγμή που βρεθεί στους «8», στους «4» και στον τελικό μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν πλέον κάθε δικαίωμα να ζητήσουν αναβολή του εκάστοτε αγώνα που βρίσκεται ενδιάμεσα των δυο ευρωπαϊκών τους αγώνων.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες και συγκεκριμένα πριν από το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, είχε γίνει αίτημα αναβολής, το οποίο όμως τέθηκε προς ψήφιση από τη Super League και δεν πέρασε. Τώρα όμως δεν χρειάζεται καν να υπάρξει ψηφοφορία, παρά μόνο να κατατεθεί σχετικό αίτημα.

Οι προημιτελικοί του Conference League θα γίνουν στις 11 και 18 Απριλίου, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 2 και 9 Μαΐου. Ο τελικός θα λάβει χώρα στις 29 Μαΐου, με την Opap Arena να φιλοξενεί αυτήν την σπουδαία αναμέτρηση. Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ ή και οι δύο θα ζητήσουν να αναβληθεί το μεταξύ τους ντέρμπι για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ, στις 14 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι ξεκάθαρο, εάν θα υπάρξει αναβολή ολόκληρης της αγωνιστικής, κάτι που θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στα πλέι οφ της Super League αναμένεται να υπάρξει -πιθανότατα- μια νέα εμβόλιμη αγωνιστική, ενώ σε περίπτωση νέας πρόκρισης Ολυμπιακού ή ΠΑΟΚ -λογικά- θα υπάρξει και νέα αναβολή. Όλες αυτές οι μετακινήσεις θα «ζορίσουν» αρκετά το αγωνιστικό καλεντάρι, ενόψει και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 18 Μαΐου.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας της ΑΕΚ, την τελευταία αγωνιστική. Η Ένωση υποδέχεται τη Λαμία στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να παραδώσει την OPAP Arena στην UEFA, κάποιες ημέρες νωρίτερα από τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League για να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Σε περίπτωση που οι ημερομηνίες δεν… βγαίνουν, δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να παίξει την τελευταία αγωνιστική σε άλλο γήπεδο. Ήδη, υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ΟΑΚΑ, από τη στιγμή που η Ολυμπιακή Εγκατάσταση φαίνεται πως θα έχει πάρει μέχρι τότε το «πράσινο φως» και θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει κόσμο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις