Site icon NewsIT

Πρωταθλήτρια η Σπόρτινγκ μετά από 19 χρόνια και τον Μπόλονι – Επεισόδια οπαδών με την αστυνομία

12.05.2021 | 00:48
Πρωταθλήτρια η Σπόρτινγκ μετά από 19 χρόνια και τον Μπόλονι – Επεισόδια οπαδών με την αστυνομία

AppleMark

H Σπόρτινγκ νίκησε (1-0) την Μποαβίστα και σήκωσε το πρωτάθλημα Πορτογαλίας μετά από 19 χρόνια! Η τελευταία της κατάκτηση ήταν τη σεζόν 2001/02, όταν τα «λιοντάρια» είχαν τον Λάζλο Μπόλονι προπονητή και τον Δημήτρη Ναλιτζή στην επίθεση. Επεισόδια οπαδών με την αστυνομία μετά τη λήξη του αγώνα..

Δεν χρειάζεται να κάνουν άλλη υπομονή. Τα «λιοντάρια» και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Η  Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε με δυσκολία (1-0) την Μποαβίστα στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Primeira Liga και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και κατέκτησε -και μαθηματικά- το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 19 χρόνια αναμονής και 19ο συνολικά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Ρουμπέν Αμορίμ κατάφερε να “σπάσει” φέτος το “δίπολο” του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Σε αυτά τα 19 χρόνια, η Primeira Liga πήγε 11 φορές στην Πόρτο και τις άλλες 7 κατέληξε στην Μπενφίκα.

Ο Παουλίνιο σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (36’), με την Σπόρτινγκ να επιστρέφει στους τίτλους μετά την περίοδο 2001/02, όταν και κατάκτησε το πρωτάθλημα με προπονητή τον Λάζλο Μπόλονι.

Πλέον, τα «λιοντάρια» έχουν μπροστά τους άλλη μία πρόκληση: Να μην χάσει στα δύο τελευταία ματς της σεζόν (15/05 με την Μπενφίκα εκτός, 19/05 με την Μαρίτιμο εντός), προκειμένου να φορέσει το “στέμμα” της, ούσα αήττητη στα 34 ματς.

Η επιτυχία της Σπόρτινγκ αμαυρώθηκε από επεισόδια των οπαδών της με την αστυνομία, έξω από το «Ζοζέ Αλβαλάδε». Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί «απάντησαν» με πλαστικές σφαίρες. Μία εξ αυτών βρήκε στο πόδι δημοσιογράφο του TVI, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφριά.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version