Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Πρώτη ήττα για Ντόρτμουντ – “Σαρωτική” η Στουτγκάρδη (videos)

Πρώτη ήττα για Ντόρτμουντ – “Σαρωτική” η Στουτγκάρδη (videos)
Reuters

Η Άουγκσμπουργκ έκανε το 2x2 στις πρώτες αγωνιστικές στην Bundesliga, επικρατώντας της Ντόρμουντ με 2-0. Με 4-1 πέρασε η Στουτγκάρδη από την έδρα της Μάιντς. Ντεμπούτο για Λημνιό με Κολωνία και… ήττα στην έδρα της Αρμίνια (1-0).

Η πρώτη ήττα της Ντόρτμουντ στη φετινή Bundesliga ήρθε… πολύ νωρίς. Οι “κιτρινόμαυροι” ηττήθηκαν στην έδρα της Άουγκσμπουργκ με 2-0 για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Χάρη σε τέρματα των Ουντουοκάι και Καλιγκιούρι, η ομάδα του Χάικο Χέρλιχ πέτυχε το «2 στα 2» στο ξεκίνημα της σεζόν.

Την πρώτη της νίκη με την επιστροφή της στην Bundesliga πέτυχε η Στουτγκάρδη, νικώντας εκτός έδρας τη Μάιντς με 4-1. Το διπλό” φέρει στην «σφραγίδα» των Γουαμανγκιτουκά και Κάλαϊτζιτς.

Ο πρώτος ισοφάρισε για τους Σουηβούς το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων και σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική, ενώ ο δεύτερος ήταν εκείνος που έκλεισε τον… χορό των γκολ της Στουτγκάρδης. Οι δυο παίκτες είχαν κι από μια ασίστ στο ματς!

Οι ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Η Μάιντς έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 77’, λόγω αποβολής του Νιακατέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στέντσελ.

Απώλεια βαθμών είχε και η Λειψία, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 στη Λεβερκούζεν με τη Μπάγερ, κι έτσι η Άουγκσμπουργκ απολαμβάνει προσωρινά τη μοναξιά της κορυφής.

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, ο Δημήτρης Λημνιός έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κολωνίας. Ο διεθνής εξτρέμ πέρασε ως αλλαγή αντί του Τίλμαν στο 62΄, στην ήττα 1-0 της νέας του ομάδας στο Μπίλεφελντ με τη νεοφώτιστη Αρμίνια.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 2ης αγωνιστικής στην Bundesliga

Χέρτα Βερολίνου-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-3

(78΄αυτ. Χιντερέγκερ – 30΄πεν. Αντρέ Σίλβα, 37΄ Ντοστ, 71΄ Ρόντε)

Γκλάντμπαχ-Ουνιόν Βερολίνου 1-1

(56΄ Τουράμ – 79΄ Σλότερμπεκ)

Λεβερκούζεν-Λειψία 1-1

(20΄ Ντεμιρμπάι – 14΄ Φόρσμπεργκ)

Μάιντς-Στουτγκάρδη 1-4

(13΄ Κουάισον – 45΄ Ουαμανγκιτούκα, 61΄ Ντιντάβι, 80΄ Κλίμοβιτς, 86΄ Κάλαϊτζιτς)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 2-0

(40΄ Ουντουοκάι, 54΄ Καλιγκιούρι)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Κολωνία 1-0

(78΄ Εντμουντσον)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις