Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρώτος WTA τελικός για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Πρώτος WTA τελικός για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στα διπλά του Ladies Open και προκρίθηκε στον παρθενικό WTA τελικό της καριέρας της.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου προκρίθηκε στον κυριακάτικο (18.07 / περίπου στις 18:00) τελικό του διπλού στο Ladies Open της Λωζάνης μαζί με την συμπαίκτρια της, Ούρλικα Έικερι.

Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια μαζί με την συναθλήτρια της από τη Νορβηγία, επικράτησαν των Χοζούμι – Ζανγκ με 7-6 (3), 6-2 στον ημιτελικό.

Στον τελικό του Ladies open της Λωζάνης (είναι ο πρώτος WTA στην καριέρα της Γραμματικοπούλου) βρίσκονται και οι Ελβετίδες Γουόλτερ – Μπαντέσι (μπήκαν στο ταμπλό με wild card και κάνουν ένα εκπληκτικό τουρνουά, αφού πέτυχαν 3 νίκες χωρίς να χάσουν σετ).

Να αναφέρουμε ότι από το Νο.162 που βρίσκεται, η Γραμματικοπούλου έχει εξασφαλίσει ήδη νέο career high και την πρώτη της είσοδο στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών της WTA. Αν μάλιστα κατακτήσει τον τίτλο, μπορεί να φτάσει μέχρι και το Νο.130, ενώ αν ηττηθεί στον αυριανό τελικό θα ανεβεί στο Νο.141.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις