Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

ΠΣΑΠΠ: «Να αφαιρεθεί από τα συμφωνητικά η απαράδεκτη και σεξιστική παράγραφος»

ΠΣΑΠΠ: «Να αφαιρεθεί από τα συμφωνητικά η απαράδεκτη και σεξιστική παράγραφος»

“Δικαίωμα αναφαίρετο μιας παίκτριας να κάνει παιδιά αν θέλει. Ζητούμε την αφαίρεση της παραγράφου, που καταγγέλλεται το συμφωνητικό χωρίς αποζημίωση σε περίπτωση εγκυμοσύνης” αναφέρει ο ΠΣΑΠΠ, σε ανακοίνωσή του.

Μέσω ανακοίνωσής του, ο ΠΣΑΠΠ ζητά την αφαίρεση της παραγράφου -από όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά των ποδοσφαιριστριών- με την οποία αυτομάτως καταγγέλεται το συμφωνητικό μιας αθλήτριας, χωρίς αποζημίωση, σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

“Μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ η υπενθύμιση σε όλους όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο γυναικών ότι η κάθε παίκτρια όπως και η κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ελέγχει το σώμα της.

Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ αναφαίρετο μιας παίκτριας να κάνει παιδιά αν θέλει, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όμως των διοικούντων των σωματείων και της ΕΠΟ να λειτουργούν βάσει κανονισμών της FIFA, τους οποίους μάλιστα η Ελληνική Ομοσπονδία έχει εντάξει από το 2022 στον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών (άρθρο 20) και οι οποίοι προστατεύουν τις παίκτριες σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Γι’ αυτό λοιπόν και ζητούμε από τα σωματεία την αφαίρεση από όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά της εξής απαράδεκτης και σεξιστικής παραγράφου, στην οποία ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Ζητάμε από την ΕΠΟ, όπως και τη νεοσύστατη Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν ότι απαιτείται για να εξασφαλίσουν την αφαίρεση της άνωθεν παραγράφου από όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά όπως επίσης να διορθώσουν και να κάνουν πιο σαφές το άρθρο 20 του ΚΙΜΠ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις