Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πυγμαχία: Το CAS απέρριψε την έφεση της IBA, η ΔΟΕ καταδικάζει προκλητική δήλωση της ηγεσίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας

Πυγμαχία: Το CAS απέρριψε την έφεση της IBA, η ΔΟΕ καταδικάζει προκλητική δήλωση της ηγεσίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας
Reuters

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) δεν κατάφερε να ανατρέψει την άρση της αναγνώρισής της από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC), με το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) να απορρίπτει σήμερα (20/6) την κατεπείγουσα έφεσή της.

Η απόφαση του CAS έρχεται αφότου η ΔΟΕ αποφάσισε πριν από δύο εβδομάδες να αφαιρέσει την αναγνώρισή από την Ομοσπονδίας της Πυγμαχίας (IBA) ως τον επίσημο διεθνή φορέα για το άθλημα, λόγω της αποτυχίας της να εκπληρώσει τα κριτήρια μεταρρύθμισης.

Την Τρίτη (20/6), το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ εξέφρασε επίσης αντίρρηση στα σχόλια που έγιναν από την ηγεσία της IBA σε μια περιφερειακή συνάντηση στη Βραζιλία.

«Ο πρόεδρος του Τμήματος Διαιτησίας Εφέσεων του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) απέρριψε σήμερα το επείγον αίτημα της IBA», ανακοίνωσε το CAS.

Η ΔΟΕ είχε αναστείλει την IBA το 2019 για θέματα διακυβέρνησης, οικονομικών, διαιτησίας και ηθικής και δεν την ενέπλεξε στη διεξαγωγή των αγώνων πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, μάλιστα, γνωστοποίησε σήμερα (20/6) ότι αντιτίθεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος της IBA Ουμάρ Κρέμλφ (ΦΩΤΟ) σε συνάντηση με την Αμερικανική Συνομοσπονδία Πυγμαχίας στη Μπραζίλια.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ καταδικάζει τη βίαιη και απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της IBA, εναντίον ορισμένων ατόμων από τη ΔΟΕ. Αυτές οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του Ηπειρωτικού Φόρουμ της Αμερικανικής Συνομοσπονδίας Πυγμαχίας (AMBC) στη Μπραζίλια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το Reuters επικοινώνησε με την IBA για ένα σχόλιο, με την Ομοσπονδία να ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό της από το Ολυμπιακό όργανο ήταν «πραγματικά απεχθής και καθαρά πολιτική». Ανέφερε, επίσης, ότι οι προσπάθειές της για μεταρρυθμίσεις αγνοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και δεν ελήφθησαν υπόψη από τη ΔΟΕ.

Να αναφέρουμε ότι επί προεδρίας του Κ.Σ Γου, η παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας βρέθηκε στο στόχαστρο για διαφθορά και στημένα ματς.

Ο Γου τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό, αλλά η κατάσταση στο άθλημα δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα η ΔΟΕ να μην αναγνωρίζει την IBA, πετώντας την εκτός Ολυμπιακών Αγώνων για το 2028. Η μη αναγνώρισή της, ανάγκασε τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Λοζάνη.

Για όλα αυτά, ο νυν πρόεδρος της ΙΒΑ, Ουμάρ Κρούμλεφ, κατηγόρησε τον Γου και χρησιμοποίησε προκλητική δήλωση, αναφέροντας πως θα έπρεπε να τον έχουν… πυροβολήσει.

«Η ΔΟΕ κρύβει τα εγκλήματά του επειδή είναι μέλος της. Δεν τον λέω “κύριο” τον Γου, γιατί δεν είναι. Είναι ένας εγκληματίας που σκότωσε το άθλημα της πυγμαχίας. Είναι ένας κακός άνθρωπος και κανονικά τέτοιους ανθρώπους θα έπρεπε να τους πυροβολούν γιατί κλέβουν τις ομοσπονδίες και τους αθλητές και φέρνουν την διαφθορά στο άθλημα» είπε ο Ρώσος παράγοντας κατηγορώντας την ΔΟΕ για «εσκεμμένη σιωπή»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις