Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ράφα Νάδαλ: «Δεν πονάω όπως πριν από 1,5 χρόνο»

Ράφα Νάδαλ: «Δεν πονάω όπως πριν από 1,5 χρόνο»

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Wimbledon, ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για τη συμμετοχή του στο Βρετανικό Grand Slam, αλλά και για τον τραυματισμό του στο πόδι.

Ο 36χρονος Ισπανός τενίστας έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του τη φετινή σεζόν και θέλει να κάνει το 3/3 στα φετινά Grand Slam.

“Το παρελθόν είναι παρελθόν. Ο αθλητισμός και η ζωή κυλούν τόσο γρήγορα. Δεν είμαι μεγάλος φαν του να συνεχίζεις να ζεις με αυτά που έχεις πετύχει, γιατί ο αθλητισμός δεν σου δίνει το χρόνο να συνεχίσεις να σκέφτεσαι αυτά που έγιναν στο παρελθόν.

Οι τελευταίοι 6 μήνες του 2021 δεν ήταν εύκολοι. Ακόμη και το 2022 παρά το γεγονός που έκανα ένα πολύ καλό ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου εύκολο”, δήλωσε ο Ράφα Ναδάλ.

Όσο για το πόδι του ο Ισπανός τόνισε: “Αρχικά μπορώ να περπατήσω κανονικά τις περισσότερες ημέρες.”, είπε χαμογελώντας. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Όταν ξυπνάω δεν έχω αυτόν τον πόνο που είχα τον τελευταίο 1,5 χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.”

“Από εκεί και πέρα είναι η εξάσκηση. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν είχα ούτε μια μέρα από εκείνες τις τρομερές ημέρες που δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου. Φυσικά υπάρχουν καλύτερες, υπάρχουν και λίγο χειρότερες.”

Για το γεγονός ότι ο Ναδάλ δεν έχει παίξει στο γρασίδι από τον Ιούλιο του 2019, όπου και ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Ρότζερ Φέντερερ: “Είχα μερικές επιτυχίες εδώ. Είναι αλήθεια ότι δεν έχω παίξει αρκετό καιρό. Ήρθα εδώ χωρίς αγώνες, χωρίς τουρνουά πριν ξεκινήσει το Wimbledon γι’ αυτό είναι πάντα μια πρόκληση.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις