Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ράφα Ναδάλ: «Και αν δεν είναι η τελευταία μου χρονιά;»

Ράφα Ναδάλ: «Και αν δεν είναι η τελευταία μου χρονιά;»

«Η επόμενη χρονιά θα είναι πιθανότατα η τελευταία μου» είχε δηλώσει ο Ράφα Ναδάλ, μετά την οριστικοποίηση της απουσίας του από το τελευταίο Roland Garros. Τώρα όμως ο Ισπανός θρύλος του τένις αφήνει μια… χαραμάδα ελπίδας για τους φίλους του αθλήματος.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο Movistar Plus, στην οποία άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το αγωνιστικό του μέλλον. Παράλληλα, αναφερόμενος στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ισπανός τόνισε ότι ο “Τζόκερ” εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φιλοδοξία του.

«Γιατί να σας πω ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά και ότι το έχω προγραμματίσει;», είπε ο 37χρονος Ισπανός αναφερόμενος στο comeback του το 2024. «Και αν δεν είναι; Αν μαγικά, αν και δεν πιστεύω στη μαγεία, το σώμα μου αποθεραπευτεί μετά το μεγάλο διάλειμμα και αισθάνομαι δυνατός και με ενέργεια για να συνεχίσω; Γιατί να πω ένα πράγμα και μετά να πω κάτι άλλο. Είμαι επιφυλακτικός, όταν ξέρω την απάντηση θα την πω και θα ζω μέρα με τη μέρα με την ελπίδα ότι θα δώσω τον εαυτό μου την ευκαιρία να έχω την επιλογή να αποφασίσω».

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι βάζει ψηλά τον πήχη… «Δεν ονειρεύομαι ότι θα επιστρέψω και θα κερδίσω το Roland Garros ή το Australian Open. Δεν λέω ότι είναι απίθανο, αλλά δεν έχω ψευδαισθήσεις. Ξέρω καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω και είναι πολλές. Μια από αυτές είναι αξεπέραστη και είναι η ηλικία μου και η άλλη είναι είναι τα προβλήματα που συνήθως δεν με αφήνουν να προπονηθώ στο 100%. Ο συνδυασμός αυτών των δύο αδύνατο να παλέψω για κάποια πράγματα, αλλά αυτό δεν μου αφαιρεί την προσδοκία να αγωνιστώ ξανά».

Ο παρουσιαστής αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε κάποιος που έχει 22 σλαμς να είναι ενοχλημένος. «Δεν με έχει πειράξει για έναν απλό λόγο, διότι πιστεύω ότι έκανα ό,τι ήταν δυνατό με βάση τις πιθανότητές μου. Νομίζω ότι ο Νόβακ το ζει πιο έντονα από εμένα και θα μπορούσε να είναι πιο απογοητευμένος αν δεν τα κατάφερνε. Και ίσως αυτός είναι λόγος που έχει φτάσει στα περισσότερα σλαμς. Έχει την ικανότητα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φιλοδοξία. Ήμουν κι εγώ φιλόδοξος, αλλά με μια υγιή φιλοδοξία που μου έχει επιτρέψει να δω τα πράγματα στη σωστή διάσταση, χωρίς να εκνευρίζομαι. Είναι τρόπος ζωής».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις