Τρίτη, 28 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ράφα Ναδάλ: «Ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος στην ιστορία του τένις»

Ράφα Ναδάλ: «Ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος στην ιστορία του τένις»

Ο Ράφα Ναδάλ παραδέχθηκε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά και την κατάκτηση του US Open, έχει 24 Grand Slam, δύο περισσότερα από τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έχει μένει στα 22, αντιμετωπίζοντας πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς τους τελευταίους μήνες.

«Πιστεύω ότι οι αριθμοί είναι αριθμοί και οι στατιστικές είναι στατιστικές. Υπό αυτή την έννοια, νομίζω ότι ο Τζόκοβιτς έχει καλύτερους αριθμούς από τους δικούς μου και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο», δήλωσε ο Ναδάλ σε συνέντευξή του στην “AS”.

«Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι γεύσεις, έμπνευση, αισθήσεις που μπορεί να σου μεταδώσει ο ένας ή ο άλλος, που μπορεί να σου αρέσει ο ένας ή ο άλλος περισσότερο», είπε ο Ισπανός. «Νομίζω ότι, όσον αφορά τους τίτλους, ο Τζόκοβιτς είναι ο καλύτερος στην ιστορία και δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε γι’ αυτό».

Ο Ναδάλ υπέφερε από προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια (δεν αγωνίστηκε και στο U.S Open το 2021 με ένα πρόβλημα στο πόδι), ωστόσο, δεν θέλει αυτό να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία. «Όπως πάντα, ο καθένας μπορεί να δει την ιστορία όπως θέλει, λέγοντας ότι υπέστη πολλούς τραυματισμούς. Κακή τύχη για μένα ή κακή τύχη που είχα το σώμα μου έτσι», είπε. «Τον συγχαίρω για όλα όσα πετυχαίνει και δεν μου προκαλεί κανένα είδος απογοήτευσης».

Ο 37χρονος μίλησε επίσης για τον συμπατριώτη του Ισπανό, το νέο φαινόμενο του τένις, Κάρλος Αλκαράθ, νικητή του φετινού Wimbledon. «Ήταν το νούμερο ένα στον κόσμο μέχρι πρόσφατα. Αν και είναι πολύ νέος αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά ο μόνος αντίπαλος που βλέπω για αυτόν είναι ο Τζόκοβιτς», πρόσθεσε ο Ναδάλ.

Παρά το γεγονός ότι έχασε το ρεκόρ τίτλων στα Grand Slam από το σημερινό νούμερο ένα στον κόσμο, Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ είναι περισσότερο από χαρούμενος με όσα έχει πετύχει στην καριέρα του μέχρι σήμερα. «Το είπα όταν ήμουν αυτός με τα περισσότερα Grand Slam, το έλεγα όταν ήμασταν ισόπαλοι και το λέω τώρα που είμαι πίσω. Δεν πρόκειται να είμαι αυτός που προσπαθεί μέσα από έναν προσωπικό αγώνα να γίνω κάτι που δεν είμαι», είπε. «Ό,τι είναι, είναι και ό,τι δεν είναι, δεν είναι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλα αυτά που έχω κάνει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις