Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ράφα Ναδάλ: «Συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για μένα» ανέφερε για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση

Ράφα Ναδάλ: «Συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για μένα» ανέφερε για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση
Reuters

Ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από ένα χρόνο και κατάφερε να το κάνει με νίκη. Το σχόλιό του γι’ αυτή τη σημαντική ημέρα.

Ο Ράφα Ναδάλ σημείωσε σήμερα (02.01) μια πειστική νίκη επί του Ντόμινικ Τιμ (2-0 σετ), στον πρώτο γύρο του Μπρισμπέιν, κατά την επιστροφή του στο μονό μετά από τραυματισμό, που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα για σχεδόν ένα χρόνο.

Ο Ράφα Ναδάλ -22 φορές πρωταθλητής «Grand Slam»- υποβλήθηκε σε αρθροσκοπική επέμβαση τον περασμένο Ιούνιο, αφού τραυματίστηκε στον αριστερό καμπτήρα του ισχίου κατά τη διάρκεια της ήττας του από τον Μακένζι ΜακΝτόναλαντ στον δεύτερο γύρο του Australian Open στις αρχές του 2023.

Ο Ναδάλ επέστρεψε μετά από 347 ημέρες στο ανταγωνιστικό τένις τη νέα σεζόν την Κυριακή και γνώρισε την ήττα στο διπλό-όπου αγωνίστηκε με τον Μαρκ Λόπες-, από τους Αυστραλούς Μαξ Πάρσελ και Τζόρνταν Τόμσον, σε δύο σετ, 6-4 και 6-4, μετά μία ώρα και 14 λεπτά.

Η 1.069η νίκη του Ναδάλ σε επίπεδο τουρνουά ανδρών σημαίνει ότι ξεπέρασε τον Ιβάν Λεντλ και κατέλαβε την τέταρτη θέση στη λίστα όλων των εποχών. Λίγες ώρες μετά, ο Ισπανός κορυφαίος τενίστας αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, με ποστάρισμα” στα social media.

Η ανάρτηση του Ράφα Nαδάλ:

Πολύ συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα για μένα. Τώρα, πίσω στο ξενοδοχείο, μπορώ να μοιραστώ μαζί σας μερικές φωτογραφίες από τον σημερινό αγώνα.

Όπως όλοι γνωρίζετε, δεν ήταν απλώς άλλος ένας αγώνας… Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να νιώσω τον ανταγωνισμό.

Έγινε πολλή προσπάθεια και δουλειά για να επιστρέψω. Οτιδήποτε θα μπορούσε να είχε συμβεί σε μια μέρα σαν τη σημερινή μετά από τόσο καιρό χωρίς να παίξω έναν επαγγελματικό αγώνα τένις. Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που πήγαν όλα.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με αυτά που λέω τον τελευταίο καιρό: Αυτό είναι ένα βήμα και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Ο πρώτος αγώνας σε σχεδόν ένα χρόνο που πήγε καλά ειλικρινά, αλλά είναι μόνο ένας αγώνας. Σημαντικό είναι ότι είμαι υγιής και παρέμεινα υγιής σε όλο τον αγώνα. Και στόχος μου είναι να συνεχίσω να απολαμβάνω!

Ευχαριστώ την ομάδα μου, την οικογένειά μου και όλους τους οπαδούς μου που με στήριξαν.

Vamos”

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις