Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ραμπιό για το Ελλάδα – Γαλλία: «Θέλουμε την πρώτη θέση στο Ranking και το απόλυτο στον όμιλο»

Ραμπιό για το Ελλάδα – Γαλλία: «Θέλουμε την πρώτη θέση στο Ranking και το απόλυτο στον όμιλο»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αύριο (21/11, 21:45, LIVE από το Newsit.gr) τη Γαλλία για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, με την αναμέτρηση να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο ομάδες.

Ο Ραμπιό μίλησε όμως για τη Γαλλία στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι η ομάδα του θέλει τη νίκη κόντρα στην Ελλάδα για δύο λόγους, το Ranking της FIFA και το απόλυτο στον όμιλο.

Οι δηλώσεις του Ραμπιό

«Είμαστε σοβαροί, αποφασισμένοι σε κάθε αγώνα. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή, το κάνουμε καλά. Αυτό δείχνει ότι το γκρουπ είναι σε καλή πορεία».

Για το κίνητρο να παίξει έναν τέτοιο αγώνα: «Είναι πάντα περίπλοκο γιατί είναι μια περίοδος που παίζουμε πολύ. Τον Νοέμβριο, υπάρχουν συχνά πολλοί τραυματισμοί. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τον τραυματισμό είναι να πάρεις τον αγώνα στο έπακρο, μην είσαι σε αναμονή. Έχω κίνητρο κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο. Έχουμε προκλήσεις, προκλήσεις που θέτουμε στον εαυτό μας, όπως να τελειώσουμε αυτούς τους προκριματικούς με τον μέγιστο αριθμό βαθμών. Εάν κερδίσουμε και τα πάμε καλύτερα από την Αργεντινή εναντίον της Βραζιλίας, θα τελειώσουμε τη χρονιά πρώτοι στην κατάταξη της FIFA. Θέλουμε να τελειώσουμε πρώτοι στο Ranking της FIFA και να τερματίσουμε τον όμιλο με το απόλυτο».

Για τον ρόλο του στην εθνική Γαλλίας: «Έχω πει συχνά ότι είχα διαφορετικό ρόλο στην εθνική από ό,τι στη  Γιουβέντους. Ο ρόλος μου στη Γαλλία είναι να ισορροπώ αυτή την ομάδα».

Για την παρουσία παίκτη στη συνέντευξη Τύπου: «Κάτι που εκτιμώ; Δεν θα πάω τόσο μακριά. Είναι κάτι που έχει καθιερωθεί. Οι παίκτες στέλνονται, το κάνουμε σοβαρά και επαγγελματικά. Είναι επίσης ένα ορισμένο σημάδι εμπιστοσύνης».

Για τη θέση του στην ομάδα: «Είμαι κάποιος που είναι πολύ ανοιχτός εκτός από τα μέσα ενημέρωσης, την τηλεόραση και οτιδήποτε αφορά τα κοινωνικά δίκτυα. Οτιδήποτε είναι εξωτερικό, προτιμώ να επιφυλάσσομαι στον εαυτό μου. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να είμαστε ηγέτες με τον δικό μας τρόπο. Περισσότερο ηγέτης στο γήπεδο, στα αποδυτήρια, στην ιδιωτικότητα των αποδυτηρίων. Να συζητάς με όλους να δίνεις συμβουλές. Είναι περισσότερο η προσωπικότητά μου. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε όλες αυτές τις διαφορετικές προσωπικότητες στην ομάδα. Αυτό είναι που κάνει αυτή την ομάδα σπουδαία».

Για τον Πογκμπά που έχει αποκλειστεί προσωρινά λόγω ντόπινγκ: «Δεν ξέρω τι θα του συμβεί. Μιλάμε, είδαμε ο ένας τον άλλον πριν από την εθνική, φάγαμε μαζί. Ξέρετε  τον Πολ, είναι πάντα πολύ χαμογελαστός, πολύ εξωστρεφής. Φυσικά νομίζω ότι η κατάσταση βαραίνει. Ελπίζω να λάβει τη λιγότερο δύσκολη κύρωση. Είναι απογοητευμένος, νομίζω ότι είμαστε όλοι. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Το να αντιμετωπίσει όλα όσα έπρεπε να αντιμετωπίσει, είναι πολλά για ένα άτομο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις