Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια από δημοσιογράφο σε live για αθλήτριες της εθνικής Βελγίου

Ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια από δημοσιογράφο σε live για αθλήτριες της εθνικής Βελγίου
Reuters

Τα προσβλητικά σχόλια δημοσιογράφου για τις σεξουαλικές προτιμήσεις που μπορεί να έχουν αθλήτριες της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Βελγίου έφεραν και την απόλυση του.

Η γυναικεία εθνική ομάδα μπάσκετ του Βελγίου επέστρεψε στη… βάση της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο -μαζί με άλλα μέλη της αποστολής της χώρας στο Τόκιο- και ο Έντι Ντεμάρεζ (δημοσιογράφος του σταθμού VRT) μετέδιδε σε live streaming τις στιγμές.

Ο δημοσιογράφος όμως νόμιζε πως η live σύνδεση του ολοκληρώθηκε και ακούστηκε ζωντανά να σχολιάζει προσβλητικά τον σεξουαλικό προσανατολισμό των αθλητριών της ομάδας μπάσκετ. Συγκεκριμένα, ακούστηκε να αναρωτιέται αν είναι λεσβίες να αστειεύεται με τα ονόματά τους και να σχολιάζει πως η μία από τις αθλήτριες είναι «σαν άντρας» και «τεράστια».

Ο Έντι Ντεμάρεζ απολύθηκε από τον σταθμό VRT, ενώ εκδόθηκε μια καυστική ανακοίνωση για την συμπεριφορά του. Ο ίδιος απολογήθηκε με γραπτή του δήλωση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εν μέσω χαράς για την επιστροφή των μεταλλιούχων, είπα κάποια πράγματα σε μια ιδιωτική συζήτηση μακριά από το στούντιο που ξεπέρασαν τα όρια. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανέναν για το φύλο ή τον προσανατολισμό του» και απολογήθηκε στις παίκτριες για τα λόγια του.

Ωστόσο, η Κιμ Μέσταγκ δεν δέχτηκε τη συγγνώμη του και σχολίασε: «Δεν μου αρκεί. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Ξέρουμε πως κάποιοι θα πουν τέτοια πράγματα, αλλά ότι τα λέει ένας αθλητικός δημοσιογράφος την ώρα της δουλειάς του; Είναι πάντα λάθος όταν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις