Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρεάλ – Αταλάντα: Άνετη «Βασίλισσα», επέστρεψε στους «8» του Champions League (video)

Ρεάλ – Αταλάντα: Άνετη «Βασίλισσα», επέστρεψε στους «8» του Champions League (video)
Reuters

Μετά από δυο συνεχόμενους αποκλεισμούς στο γύρο των «16» η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε και πάλι στα προημιτελικά του Champions League. Η «Βασίλισσα» νίκησε στην Ισπανία την Αταλάντα με 3-1 και πέρασε στην επόμενη φάση με συνολικό σκορ 4-1.

Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα και προκρίθηκε με δυο νίκες επί της Αταλάντα. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε των Ιταλών με 3-1 στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» και με συνολικό σκορ 4-1 επέστρεψε στη φάση των «8» του Champions League.

Η Αταλάντα πάτησε πολύ καλά στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» και –ασκώντας πίεση σε κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου- προσπάθησε να φτάσει στο γκολ που έψαχνε. Μόλις στο 3’ ο Γκοζένς βρέθηκε απέναντι στον Κουρτουά, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει με προβολή. Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξαν νευρικοί στις κινήσεις τους –κυρίως στην άμυνα- αλλά από το 20λεπτο και μετά έδειξαν να ανεβάζουν «στροφές».

Στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς (26’) το σουτ του Βινίσιους κόντραρε στο… ηρωικό τάκλιν του Ντζιμσίτι. Οκτώ λεπτά μετά, οι «μερένγκες» έφτασαν στο 1-0. Ο Μόντριτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σπορτιέλο, «έσπασε» την μπάλα στον Μπενζεμά, που από κοντά άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 21ο του φετινό γκολ με τη «Βασίλισσα» και 270ο στην ομάδα!

Η Αταλάντα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στην καλύτερη της στιγμή –πριν «βγει» το πρώτο μέρος- ο Μαλινόφσκι έστειλε την μπάλα άουτ, σουτάροντας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Η Ρεάλ μπήκε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ ο βινίσιους «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα, αλλά… απέτυχε στο κοντινό πλασέ, κάνοντας τον Σέρχιο Ράμος να… πέσει στο έδαφος. Έξι λεπτά μετά, ο Βινίσιους ανατράπηκε ελάχιστα μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Ισπανός αμυντικός σκόραρε από τη βούλα του πέναλτι, κάνοντας το 2-0 και πετυχαίνοντας το 101ο του γκολ με τη «Βασίλισσα».

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε τρίτο γκολ στο 70’, με τον Μπενζεμά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Σπορτιέλο. Ακολούθησε η πρώτη σημαντική στιγμή της Αταλάντα στο δεύτερο ημίχρονο (76’), με τον Ζαπάτα να μην μπορεί να νικήσει τον Κουρτουά από κοντά.

Μέσα σε ένα δίλεπτο, ο αγώνας στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» έδωσε τις τελευταίες του θεαματικές στιγμές. Στο 83’ ο Μουριέλ εκτέλεσε υποδειγματικά ένα φάουλ, νικώντας τον Κουρτουά και κάνοντας το 2-1. Το γκολ του Ασένσιο όμως ένα λεπτά μετά (και δυο μετά την είσοδο του στο ματς), έκοψε τα… πόδια των φιλοξενούμενων και έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του Ζιντάν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις