Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρεάλ – Ατλέτικο: Η «βασίλισσα» έκανε τους «ροχιμπλάνκος» να «γονατίσουν»

Ρεάλ – Ατλέτικο: Η «βασίλισσα» έκανε τους «ροχιμπλάνκος» να «γονατίσουν»
Reuters

Στο… κόλπο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία μπήκε και πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ατλέτικο «υποκλίθηκε» μέσα στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» (2-0) αποτέλεσμα που έφερε τη «βασίλισσα» στο -3 από τους «ροχιμπλάνκος» και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη La Liga.

Δεν θα μπορούσε να χάσει αυτό το κομβικής σημασίας ντέρμπι. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήξερε πως ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στην Ατλέτικο για να μη μείνει πολύ πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου στην Ισπανία και τα κατάφερε με ένα πειστικό 2-0 στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο».

Η ομάδα του Ζιντάν έβγαλε μεγάλο πάθος σε κάθε “μάχη” και πλέον βρίσκεται στο -3 από τους «ροχιμπλάνκος» (όμως έχουν ένα ματς λιγότερο) και «έσπασε» το αήττητο 26 αγώνων στο πρωτάθλημα της ομάδας του Σιμεόνε.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Ατλέτικο μπήκε στο ντέρμπι της Μαδρίτης, έχοντας την μπάλα στην κατοχή της και με καλή εικόνα στο χώρο του κέντρου. Το νωθρό ξεκίνημα της Ρεάλ» χάθηκε» με το δοκάρι του Μπενζεμά στο 10’. Οι παίκτες του Ζιντάν πήραν τα… πάνω τους, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 15’ έφτασαν στο 1-0. Ο Κρόος εκτέλεσες το κόρνερ, ο Κασεμίρο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και ο Όμπλακ δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Παίζοντας με πιο.. καθαρό μυαλό, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε μεγαλύτερη σιγουριά στις κινήσεις της, πήρε τα ηνία του ματς και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την επιθετικότητα της Ατλέτικο (Κρόος και Κασεμίρο έκαναν πολύ καλή δουλειά). Οι παίκτες του Σιμεόνε δεν μπόρεσαν να βρουν ξανά την ορμητικότητα των πρώτων λεπτών και κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο.

Οι λάθος μεταβιβάσεις των παικτών της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ο λόγος που δεν την άφησαν να… ανεβάσει στροφές. Στο 55’ όμως η άμυνα της Ρεάλ αδράνησε και οι «ροχιμπλάνκος» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Γιορέντε έβγαλε τη συρτή μπαλιά, η μπάλα πέρασε από τη μικρή περιοχή των «μερένγγες» χωρίς να βάλει κανείς το πόδι του, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Λεμάρ την έστειλε άουτ.

Οι «ροχιμπλάνκος» έδειξαν να παίρνουν τα.. .πάνω τους, παίζοντας με περισσότερη ένταση. Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως και πάλι «έκοψε τα πόδια» στους φιλοξενούμενους. Ο Καρβαχάλ έπιασε… σουτάρα εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στην πλάτη του Όμπλακ και βρέιθηκεστα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον πορτιέρε της Ατλέτικο.

Η Ρεάλ κράτησε αυτό το 2-0, «σβήνοντας» σιγά – σιγά το παιχνίδι. Η μοναδική στιγμή που η Ατλέτικο απείλησε τα καρέ του Κουρτουά χάθηκε στο 80’, με τον Βέλγο τερματοφύλακα να διώχνει την κεφαλιά του Σαούλ. Στην τελευταία σημαντική φάση του ματς, ο Όμπλακ έδιωξε το κοντινό σουτ του Λούκας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις