Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Βασιλική στέψη στο Ελσίνκι με υπογραφή Μπενζεμά

Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Βασιλική στέψη στο Ελσίνκι με υπογραφή Μπενζεμά
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε σε έναν ακόμη τελικό τον τίτλο του φαβορί και με γκολ των Αλάμπα και του μυθικού Καρίμ Μπενζεμά επικράτησε της Άιντραχτ  με 2-0 κατακτώντας το 5ο Super Cup στην ιστορία της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συνήθεια να κατακτάει ευρωπαϊκά κύπελλά. Αυτή τη φορά θύμα της ήταν η άπειρη στους ευρωπαϊκούς τελικούς Άιντραχτ Φρανκφούρτης. 

Οι Αλάμπα και Μπενζεμά έκρινα την μοίρα του αγώνα, με τον Γάλλο φορ να γράφει ιστορία καθώς με το τέρμα που σημείωσε ξεπέρασε τον μεγάλο θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ.

Η Άιντραχτ αν και μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι έχοντας μάλιστα και τη μεγάλη ευκαιρία του Καντάβα  στο 14΄για να πάρει προβάδισμα στο σκορ, στη συνέχεια όμως  παραδόθηκε στις ορέξεις της αρμάδας του Κάρλο Αντσελότι.

Η Βασίλισσα απείλησε με τον εκπληκτικό και στο σημερινό ματς Βινίσιους στο 17΄και στο 37΄, φτάνοντας μια ανάσα από το γκολ, κάτι το οποίο τελικά πέτυχε ο Αλάμπα από κοντά σε κενή εστία μετά από κεφαλιά πάσα του Κασεμίρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα απλουστεύτηκαν, με τη Ρεάλ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και τον Καρίμ Μπενζεμά να βάζει το κερασάκι στη τούρτα μετά από υπέροχη συνεργασία με τον Βινίσιους σφραγίζοντας την επικράτηση των Μαδριλένων και την κατάκτηση του τροπαίου.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε στη  δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τους ”μερένχες”  ξεπερνώντας τον Ραούλ με 324 γκολ στη στα 11 χρόνια παρουσίας στο Μπερναμπέου.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (85′ Ρίντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (67′ Ροντρίγκο), Καζεμίρο, Κρόος (85′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε (76′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (85′ Θεμπάγιος)

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τουρέ (70′ Αλάριο), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (58′ Γκέτσε), Σο, Κνάουφ, Λεντς, Καμάντα, Λίντστρεμ (58′ Μουανί), Μπορέ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις