Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Τρομερά γκολ από Βινίσιους και Ντε Μπρόινε, αλλά οι Άγγλοι έδειξαν ικανοί να φτάσουν στον τελικό του Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Τρομερά γκολ από Βινίσιους και Ντε Μπρόινε, αλλά οι Άγγλοι έδειξαν ικανοί να φτάσουν στον τελικό του Champions League
Reuters

Το άπιαστο σουτ του Βινίσιους έδωσε στην Ρεάλ Μαδρίτης το προβάδισμα, κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καλύτερη στο «Μπερναμπέου» και έφυγε με την ισοπαλία (1-1) στο πρώτο ματς των δυο ομάδων στον πρώτο ημιτελικό του ζευγαριού στο Champions League. Με τρομερό τέρμα του Ντε Μπρόινε η ισοφάριση.

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» για τη ρεβάνς στο Έτιχαντ (17.05) άφησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι μετά το 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League.

Τρία 24ωρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, η ομάδα της Μαδρίτης στην 10η παρουσία της σε ημιτελικό τις τελευταίες 12 σεζόν, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και καλείται, πλέον, να υπερασπιστεί το «στέμμα» της στο λιμάνι της Αγγλίας. Η ομάδα του Αντσελότι θα επιδιώξει να το κάνει μέσα στο «Έτιχαντ», προκειμένου να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει το 15ο τρόπαιο Champions League στην Ιστορία της. Πάντως, η Μάντσεστερ Σίτι εδιεξε ικανή να τη… εκθρονίσει, με την εικόνα που είχε στην Ισπανία.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε μια εντυπωσιακή παρουσία στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους, κυκλοφορώντας με άνεση την μπάλα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις -σε κατάσταση αντεπίθεσης- οι «μερένγκες» ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά και βρέθηκαν σε θέση άμυνας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπόρεσε να περιορίσει τη… δυναμική της Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το 30’. Αλλά είχε σε καλή βραδιά, ενώ στην καλύτερή της στιγμή στο πρώτο μέρος, είδε το γύρισμα του Βινισιους να μην φτάνει στον Μπενζεμά μέσα στην αντίπαλη μικρή περιοχή, μετά το τάκλιν του Ρόδρι.

Το ματς πήρε καλό ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την Μαντσεστερ Σίτι -όμως- να δείχνει μεγαλύτερη φρεσκάδα. Οι γηπεδούχοι, όμως, ανέβασαν την πίεση στο χώρο του κέντρου και κό΄ντρα στη ροή του αγώνα έφτασαν στο 1-0. Ο Καμαβινγκά πάσαρε στον Βινίσιους και ο Βραζιλιάνος εξαπέλυσε μία… οβίδα στο 36’ έξω από την περιοχή για το προβάδισμα των Μαδριλένων!

  

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αισθητή βελτίωση στην επανάληψη, περιόρισε την Μάντσεστερ Σίτι και πλησίασε με μεγαλύτερη ευκολία στα αντίπαλα καρέ. Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε να μην έχει τρόπο να παρπυδιάσει το πρόσωπο του πρώτου μέρους, αν και απείλησε τον Κουρτουά.

Τελικά, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε αυτό που έκανε και η Ρεάλ Μαδρίτη στο πρώτο μέρος. Κόντρα στη ροή του αγώνα έφτασε στην ισοφάριση. Η απίστευτη σουτάρα του Ντε Μπρόινε εκτός μεγάλης περιοχής στο 67’ έφερε το ματς στα ίσα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε αυτοπεποίθηση, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τα κενά στην αμυντική τους γραμμή και το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν πλέον την πρόκριση μέσα στο «Έτιχαντ» του Μάντσεστερ. Στο φινάλε του αγώνα (90′) ο Έντερσον έδιωξε την σουτάρα του Τσουαμενί!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις