Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Θριαμβεύτρια στην παράταση – Προκρίθηκε στον τελικό του Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Θριαμβεύτρια στην παράταση – Προκρίθηκε στον τελικό του Champions League
Reuters

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε… φάτσα με τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Champions League μέσα στο “Μπερναμπέου”. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει, κρατώντας το 0-1 μέχρι το 90′ αλλά η “βασίλισσα” έστειλε το ματς στην παράταση με “ήρωα” και σκόρερ τον Ροδρίγκο (2-1). Στον έξτρα χρόνο, ο Καρίμ Μπενζεμά “υπέγραψε” τον θρίαμβο της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι (3-1 και συνολικό σκορ 6-5) που θα ψάξει το 14ο της τρόπαιο στη “λαμπερή” διοργάνωση κόντρα στην Λίβερπουλ. Μεγάλες επεμβάσεις από τον Κουρτουά.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε μια… επιθετική πίεση στο χώρο του κέντρου, βάζοντας δύσκολα στην Ρεάλ Μαδρίτης, για την κυκλοφορία της μπάλας. Οι γηπεδούχοι έστειλαν την μπάλα στις πτέρυγες. Από σέντρα του Καρβαχάλ (4′) ο Μπενζεμά έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε περισσότερο για να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο 20′ είδε τη Μάντσεστερ Σίτι να… αγγίζει το γκολ, με τον κουρτουά να διώχνει το κοντινό δυνατό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα. Μόλις άουτ πέρασε και το σουτ του Ζέσους, δυο λεπτά μετά, ενώ στο 39′ ο Κουρτουά έδιωξε δύσκολα το ξαφνικό σουτ του Φόντεν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ρεάλ να χάνει τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ (46′), με τον Βινίσιους να αστοχεί από κοντά, σχεδόν σε άδεια εστία. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν το.. πάνω χέρι, αλλά ήταν αυτοί που δέχθηκαν το… μεγάλο χτύπημα στο 73′. Ένα λεπτό αφού μπήκε στο ματς, στη θέση του Ντε Μπρόινε, ο Μαχρέζ νίκησε τον Κουρτουά, κάνοντας το 0-1.

Η Ρεάλ βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε χώρους για να επιτεθεί. Μέσα σε ένα λεπτό (87′), ο Γκρίλις έχασε δυο τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ στο “Μπερναμπέου.

Το φινάλε του ματς, όμως, μας… τρέλανε, με τον Ροδρίγκο (πέρασε στο ματς στο 68′) να στέλνει το ματς στην παράταση. Αρχικά ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινή προβολή στο 90+ και στο 90+2′ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους γηπεδούχους, κάνοντας το 2-1… σκορ παράτασης.

Η ψυχολογία ήταν πλέον στα… πόδια των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε σε θέση άμυνας με την εκκίνηση της παράτασης, στο 93′ ο Ρούμπεν Ντίαζ ανέτρεψε τον Μπενζεμά και ο Γάλλος επιθετικός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 3-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε πλέον άλλη επιλογή και βγήκε μπροστά για να φτάσει στο γκολ που θα έστελνε την πρόκριση στα πέναλτι. Στο 105 +2′ όμως, ο Κουρτουά έκανε τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά του Φόντεν.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης οι “πολίτες” έκαναν συνέχεια γεμίσματα στην περιοχή του Κουρτουά, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλαν πάθος, έδειξαν ακούραστοι κι έφτασαν στην πρόκριση στον τελικό του Champions League, αφήνοντας τους Άγγλους στα… κρύα του λουτρού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις