Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3 για τα προημιτελικά του Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3 για τα προημιτελικά του Champions League
Reuters

Τι να γράψει κανείς για το Ρεάλ ΜαδρίτηςΜάντσεστερ Σίτι 3-3. Τρομερός ρυθμός, ανατροπή στην ανατροπή του σκορ, έξι υπέροχα γκολ και μια πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League που θα κριθεί σε δυο εβδομάδες στο “Έτιχαντ”.

Το ιστορικό 200ό ματς του Κάρλο Αντσελότι στο Champions League δεν συνοδεύτηκε με νίκη σε προημιτελικό της διοργάνωσης, αλλά ήταν ένα… δώρο προς τους φίλους του ποδοσφαίρου. Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι μας έδωσαν ένα φανταστικό 3-3 μέσα στο “Μπερναμπέου” κι έτσι η πρόκριση στα ημιτελικά της “λαμπερής” διοργάνωσης θα κριθεί στη ρεβάνς στο “Έτιχαντ” (17.04.2024).

Το ματς ξεκίνησε με σοκαριστικό τρόπο για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μάντσεστερ Σίτι είδε τον Μπερνάρντο Σίλβα να εκτελεί πανέξυπνα μια εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής (στη φάση πήρε κίτρινη κάρτα ο Τσουαμενί) και να νικάει τον Λούνιν -που δεν είχε καλή αντίδραση- για το 0-1 στο δεύτερο λεπτό του αγώνα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε να έχει αμυντικά προβλήματα και στο 7′ είδε τον Λούνιν να “βγάζει” το πλασέ του Χάαλαντ από πλάγια θέση. Οι “πολίτες” έδειξαν να βγαίνουν με άνεση στην αντεπίθεση. Μέσα σε δυο λεπτά, όμως, το ματς ήρθε… τούμπα! Στο 13′ ο Καβαμινγκά έκανε το σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ντίας και πήγε στα δίχτυα για το 1-1 (χρεώθηκε ως αυτογκόλ). Στο 14′ ο Ροδρίγο έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ακάντζι -η μπάλα βρήκε και λίγο σε αυτόν- νίκησε τον Ορτέγκα και έφτασα βασανιστικά στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 2-1.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε στην κατοχή της την μπάλα και στο 33′ είδε τον Τσουαμενί να βάζει σωτήριο τάκλιν στο σουτ του Γκρίλις, λίγο πίσω από τη μικρή περιοχή. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, είδαμε αρκετά δυναμικά μαρκαρίσματα από τις δυο ομάδες και τις αντεπιθέσεις των “μερένγκες” να μη φέρνουν γκολ. Στην άμυνα, όμως, έπαιξαν πιο συγκεντρωμένα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε το πάνω χέρι και η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν “φαρμάκι” στις αντεπιθέσεις. Μετά από λάθος της άμυνας των “πολιτών” στο 53′, ο Μπέλιγχαμ έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά το σουτ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από θέση αριστερά, έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν μεγάλο πάθος στις αμυντικές τους προσπάθειες, με τον Ρούντιγκερ να έχει αφήσει εκτός ματς τον Χάαλαντ. Την ίδια στιγμή, ο Λούνιν έβγαλε τα μακρινά σουτ που πήγαν προς την εστία του. Η ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να βγαίνει πιο συχνά μπροστά, δείχνοντας όμως ότι σιγά σιγά έχει πρόβλημα δυνάμεων.

Η… ανατροπή στην ανατροπή δεν άργησε να έρθει και έγινε μέσα σε πέντε λεπτά με τις πλασεδάρες των Φόντεν (66′) και Γκβάρντιολ (71′). η είσοδος του Μόντριτς στο ματς και η άνοδος του Βαλβέρδε έφεραν στο 76′ το 3-3, με τον Ουρουγουανό να πιάνει εκπληκτικό σουτ και να νικάει τον πορτιέρε της Σίτι.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις