Κυριακή, 16 Ιουν.
31oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: Ψάχνει εκδίκηση και πρόκριση στον τελικό του Final Four της Euroleague

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: Ψάχνει εκδίκηση και πρόκριση στον τελικό του Final Four της Euroleague
Eurokinissi

Μια χρονιά μετά το χαμένο του τελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης -με καλάθι στην εκπνοή- ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει και πάλι τους «μερένγκες» (22:00, Newsit.gr, Novasports Prime), αυτή τη φορά στα ημιτελικά του Final Four της διοργάνωσης που γίνεται στο Βερολίνο, με σκοπό να τους «αποκαθηλώσει».

Ρεάλ Μαδρίτης Ολυμπιακός για μια θέση στον τελικό του Final Four της Euroleague. Ο δεύτερος -χρονικά- ημιτελικός του “τουρνουά” του Βερολίνου είναι ένα… remake του περυσινού τελικού. Όταν ο Σέρχιο Γιουλ είχε “αρπάξει” στην εκπνοή το τρόπαιο από τα χέρια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, με απίστευτο καλάθι στην εκπνοή.

Οι “ερυθρόλευκοι”, αν και θεωρούνται αουτσάιντερ απέναντι στην κάτοχο του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης και μια χρονιά μετά τις “μεγάλες” αποχωρήσεις των Βεζένκοφ και Σλούκα, θα ψάξουν την… εκδίκηση απέναντι στους Ισπανούς (24/5, 22:00) για τη δέκατη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκό τελικό, όπου θα διεκδικήσουν τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας τους.

Μεγάλο “όπλο” των Πειραιωτών αναμένεται να είναι η εμπειρία των προηγούμενων δυο σερί Final Four, με τον Κώστα Παπανικολάου να φτάνει στο όγδοο της καριέρας του. Σίγουρα όμως, όπως έχει τονίζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρκετές φορές, θα χρειαστεί η η τύχη που έλειψε από την ομάδα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Για την Ρεάλ Μαδρίτης είναι η 21η συμμετοχή της σε τελικό της Euroleague. Η “Βασίλισσα” θέλει να μεγαλώσει την τροπαιοθήκη της, βάζοντας σε κάποιο από τα ράφια τη 12 συγκεκριμένη κούπα.

Ο Ολυμπιακός έχει πάει στο Final Four του Βερολίνου χωρίς προβλήματα τραυματισμών (κάτι που δεν έλειψε από τη σειρά των πλέι οφ). Οι επικρατέστεροι για να μείνουν εκτός 12άδας είναι οι Σίκμα, Λούντζης, Τανούλης και ένας εκ των Μπραζντέικις και Μήτρου-Λονγκ.

Από την Ρεάλ Μαδρίτης -του κορυφαίου προπονητή της σεζόν στη Euroleague, Τσους Ματέο- θα απουσιάσει ο Ντεκ. Η ομάδα όμως είναι πιο πλήρης από πέρσι καθότι επέστρεψε ο Καμπάτσο και ο Γιαμπουσέλε.

Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακός έχουν μία πλούσια μεταξύ τους προϊστορία, αλλά μόνο σε τελικό και ποτέ σε ημιτελικό. Εκτός από την περυσινή σεζόν, η Ρεάλ κέρδισε τον Ολυμπιακό στον αγώνα τίτλου του 1995 στη Σαραγόσα, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” θριάμβευσαν στον τελικό του 2013 στο Λονδίνο. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2015 στη Μαδρίτη η Ρεάλ πήρε… εκδίκηση στο “σπίτι” της.

Όπως γνωστοποίησε η Euroleague, οι διαιτητές που θα διευθύνουν το συγκεκριμένο ημιτελικό είναι οι Σρετέν Ράντοβιτς, Νταμίρ Γιαβόρ και Εμίν Μόγκουλκοτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις