Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης: Παγκόσμια πρωταθλήτρια… με την ψυχή στο στόμα! [vid, pics]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Αλλο ένα… στέμμα φόρεσε στο κεφάλι της η «βασίλισσα»! Αν και της… βγήκε η ψυχή για να κατακτήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, η Ρεάλ Μαδρίτης τα κατάφερε κερδίζοντας στην παράταση 4-2 την Κασίμα Άντλερς, στη Γιοκομάχα.

Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων για δεύτερη φορά στην ιστορία της (και πέμπτη συνολικά, αν συνυπολογίσουμε και τα τρία Διηπειρωτικά που έχει στην κατοχή της).

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με το γρήγορο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 9ο λεπτό, όμως η συνέχεια ήταν τόσο εύκολη για τη Ρεάλ. 

Οι Ιάπωνες με δύο γκολ του Σιμπασάκι (44΄ και 52΄) ανέτρεψαν το σκορ και προηγήθηκαν 2-1, για να ισοφαρίσει στο 60΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι.

Η «βασίλισσα» δημιούργησε σειρά ευκαιριών, όμως ο 37χρονος τερματοφύλακας Χιτόσι Σογκαχάτα κράτησε το 2-2. Στα τελευταία λεπτά του κανονικού αγώνα οι Κασίμα Άντλερς είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Νάβας κράτησε τη Ρεάλ όρθια.

Έτσι, ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ανέλαβε δράση ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Με δύο γκολ του Πορτογάλου (97΄ και 104΄), κι ενώ οι Ιάπωνες είχαν δοκάρι με τον Σουζούκι, η Ρεάλ στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος (108′ Νάτσο), Βαράν, Ρονάλντο (112′ Μοράτα), Κρόος, Μπενζεμά, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Λούκας Βάθκεθ (81’ Ίσκο), Μόντριτς (Κόβασιτς 105′).

Κασίμα Άντλερς (Mασατάντα Ίσιι): Σογκαχάτα, Νίσι, Γιαμαμότο, Σότζι, Ουέντα, Ογκασαβάρα (68’Φαμπρίτσιο), Έντο (103′ Ιτο), Καναζάκι, Σιμπασάκι, Ναγκάκι (114′ Ακασάκι), Ντόι (88′ Σουζούκι). 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε