Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα: Νίκη και κορυφή για τους Μαρδιλένους (video)

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα: Νίκη και κορυφή για τους Μαρδιλένους (video)

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό clasico, το οποίο διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εντός έδρας της Μπαρτσελόνα με 2-1 κι επέστρεψε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν πιο αποτελεσματική από το σύνολο του Κούμαν, στάθηκε πιο τυχερή από τους Καταλανούς και κατάφερε κι έφτασε σ’ ένα σπουδαίο τρίποντο που την έφερε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο +1 από την Μπαρτσελόνα. Μόνο που η Ατλέτικο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (11/04, 22:00) με την Μπέτις στη Σεβίλλη.

Το παιχνίδι ήταν άκρως θεαματικό με δοκάρια κι απίστευτες χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, με την μπάλα να μην κάνει αρκετές φορές το χατίρι των παικτών της Μπαρτσελόνα, με αποκορύφωμα την τελευταία φάση του αγώνα, όπου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Κουρτουά.

Ο αγώνας:

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους Μαδριλένους να βρίσκουν δίχτυα στην πρώτη σημαντική φάση τους στο παιχνίδι. Ο Λούκας Βάθκεθ έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Μπενζεμά, ο οποίος με ένα μαγικό τακουνάκι, νίκησε τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν για το 1-0.

Πριν καλά καλά συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ στο 28ο λεπτό, η μπάλα βρήκε στους αμυντικούς της Μπαρτσελόνα και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 των γηπεδούχων. Η Ρεάλ λίγο έλειψε να κάνει και το 3-0, αλλά το σουτ ου Βάθκεθ βρήκε στο δοκάρι.

Ένα δοκάρι του Λιονέλ Μέσι με απευθείας κόρνερ ήταν η καλύτερη στιγμή της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές, την ώρα που ο καιρός είχε αγριέψει, με τη βροχή, όμως, να μη δυσκολεύει ιδιαίτερα τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Στο 60′ η μπάλα έφτασε στον Μινγκέθα ο οποίος μείωσε σε 2-1 , βάζοντας τους Καταλανούς ξανά στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά βελτιωμένοι κι είχαν μία μοναδική ευκαιρία να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Μορίμπα, το σουτ του οποίου στο 94′ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Νάτσο, Μιλιτάο, Λούκας Βάθκεθ (43′ Οντριοθόλα), Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (72′ Ισκο), Βαλβέρδε (61′ Ασένσιο), Βινίσιους (72′ Μαρσέλο), Μπενζεμά (72′ Μαριάνο)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Αραούχο (72′ Μορίμπα), Λενγκλέ, Μινγκέθα, Ντεστ (46′ Γκριεζμάν), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (64′ Σέρζι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (81′ Μπρέθγουεϊτ), Μέσι, Ντεμπελέ (81′ Τρινκάο).

Περισσότερα σε λίγο…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις