Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρέιντζερς – Λίβερπουλ 1-7, Λεβερκούζεν – Πόρτο 0-3 για το Champions League

Ρέιντζερς – Λίβερπουλ 1-7, Λεβερκούζεν – Πόρτο 0-3 για το Champions League
Reuters

Η Λίβερπουλ στη καλύτερη εμφάνιση της την φετινή σεζόν διέσυρε με 7-1 τη Ρέιντζερς στη Σκωτία, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να γράφει ιστορία πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του Champions League. Η Πόρτο πέρασε ”αέρα” από τη Λεβερκούζεν και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική απέναντι στη Ρέιντζερς στο Άιμπροξ, διασύροντας τους Σκωτσέζους με το βαρύ 7-1, παίρνοντας μια νίκη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

Οι γηπέδουχοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν με γκολ του Άρφιλντ στο 17′, για να έρθει λίγα λεπτά αργότερα η ισοφάρισης για τους ”ρεντς”  με κεφαλιά του Φιρμίνο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα.

Η Λίβερπουλ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να τελειώσει τη δουλειά ανατρέποντας το σκορ, με τον Φιρμίνο να σκοράρει και πάλι ενώ στο 66′ ήταν η σειρά του Νουνιές να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, κάνοντας το 3-1.

Από εκεί και μετά η παράσταση άνηκε στο Μοχάμεντ Σαλάχ ο οποίος με ένα φοβερό χατ τρικ (75’, 80’, 81’), μέσα σε έξι λεπτά έγραψε ιστορία καθώς είναι το πιο γρήγορο που έχει επιτευχθεί ποτέ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το κερασάκι στη τούρτα στο πάρτι της Λίβερπουλ έβαλε ο Έλιοτ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 7-1, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Τα αποτελέσματα
Νάπολι-Άγιαξ 3-1
Ρέιντζερς-Λίβερπουλ 1-7
Η βαθμολογία
1.Νάπολι 12 (17-4)
2.Λίβερπουλ 9 (12-6)
3.Άγιαξ 3 (8-12)
4.Ρέιντζερς 0 (1-16)
Η επόμενη αγωνιστική (26/10)
Νάπολι-Ρέιντζερς
Άγιαξ-Λίβερπουλ

Στο αγώνα του 2ου ομίλου η Πόρτο με ένα γκολ του Γκαλένο και δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του ψύχραιμου Ταρεμί πέρασε από την έδρα της Λεβερκούζεν παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης έναντι των Γερμανών και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής
Ατλέτικο Μαδρίτης-Κλαμπ Μπριζ 0-3 (6′ Γκαλένο, 53′, 64’Ταρεμί)
Λεβερκούζεν-Πόρτο (22:00)
Η βαθμολογία
Κλαμπ Μπριζ 10 (7-0)
Πόρτο 6 (6-6)
Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (2-5)
Λεβερκούζεν 3 (2-6)
Η επόμενη αγωνιστική (5η)
Κλαμπ Μπριζ-Πόρτο
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις