Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρίο 2016: Γιατί θα βγούν ξινά τα μετάλλια στους Ολυμπιονίκες των ΗΠΑ!

Ρίο 2016: Γιατί θα βγούν ξινά τα μετάλλια στους Ολυμπιονίκες των ΗΠΑ!

Έναν σκασμό λεφτά σε φόρους θα πληρώσουν οι αμερικανοί ολυμπιονίκες και κυρίως εκείνοι που πήραν πολλά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Για παράδειγμα η 4 φορές χρυσή και μια αργυρή ολυμπιονίκης της γυμναστικής Simon Biles θα πληρώσει περίπου 43.000 δολάρια σε φόρους!

Σύμφωνα με το BBC, η Biles θα φορολογηθεί για τις συμφωνίες που έχει κάνει με χορηγούς και θα ανέβει και κλίμακα και το εισόδημά της θα φορολογηθεί με τον ανώτατο συντελεστή 39.6%. Δεν είναι μόνο η Biles που θα φορολογηθεί αλλά και όλοι οι αθλητές που κέρδισαν μετάλλιο.

Ο φόρος αποκαλείται «φόρος νίκης» και θα φορολογηθούν τόσο για τα χρήματα που θα τους δώσει ως έπαθλο για την κατάκτηση μεταλλίου η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας τους όσο και για την αξία του μετάλλου του ίδιοι του μεταλλίου!
Ως είθισται οι αμερικανοί αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίρνουν:

– 25.000 δολάρια για το χρυσό
– 15.000 δολάρια για το αργυρό
– 10.000 δολάρια για το χάλκινο

Αυτά τα χρήματα φορολογούνται ως εισόδημα ή ως κέρδος από τυχερό παιχνίδι. Όμως, θα δώσουν κι άλλα. Θα φορολογηθούν και για το μέταλλο του ίδιου του μεταλλίου. Τα χρυσά μετάλλια που το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από ασήμι κοστίζουν γύρω στα 600 δολάρια με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων. Τα ασημένια μετάλλια κοστίζουν γύρω στα 300 δολάρια και τα χάλκινα γύρω στα 4 δολάρια.

Με πρόχειρους υπολογισμούς οι χρυσοί ολυμπιονίκες θα πληρώσουν 9.900 δολάρια για το κάθε χρυσό που έχουν κερδίσει, 5.940 για το ασημένιο και 3.960 για το χάλκινο

Αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί από τους αθλητές είχαν υψηλό εισόδημα πριν πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα φορολογηθούν για όλα όσα κέρδισαν με τον ανώτατο συντελεστή που είναι 39,6%.Με πρόχειρους υπολογισμούς οι χρυσοί ολυμπιονίκες θα πληρώσουν 9.900 δολάρια για το κάθε χρυσό που έχουν κερδίσει, 5.940 για το ασημένιο και 3.960 για το χάλκινο.

Για αθλητές με πολλά μετάλλια όπως η Simon Biles και ο Michael Phelps κάντε τον πολλαπλασιασμό!
Επι χρόνια ολόκληρα πολιτικοί, αθλητές και υποστηρικτές των αθλητών ζητούν την κατάργηση αυτού του φόρου.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε