Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρίο 2016: Η στιγμή που έσβησε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Μαρακανά [pics, vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Καληνύχτα Ρίο, καλημέρα Τόκιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στις 5 Αυγούστου στο θρυλικό “Μαρακανά” του Ρίο ντε Τζανέιρο έσβησε στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/8), σηματοδοτώντας το τέλος των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων και πρώτων στην ιστορία στη Νότια Αμερική.

Μετά από 16 ημέρες αγωνιστικής δράσης, συγκινήσεων και ελληνικών επιτυχιών, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο έφτασαν στο τέλος τους.

Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μαρακανά έσβυσε και οι Βραζιλιάνοι παρέδωσαν τη… σκυτάλη στους Ιάπωνες, για τη διοργάνωση των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Όλη η γιορτή να σημειώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν φάνηκε να ενοχλείται. Το… πάρτι που διοργάνωσαν οι Βραζιλιάνοι ολοκληρώθηκε στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το σβήσιμο της Ολυμπιακής Φλόγας έφερε το τέλος αυτών των Αγώνων, που στον κόσμο άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα…

Η αλήθεια είναι πως οι άδειες κερκίδες, η ανησυχία για την ασφάλεια, τα… πράσινα νερά της πισίνας των καταδύσεων, τα… μολυσμένα νερά και οι ισχυροί άνεμοι στη Lagoa Rodrigo de Freitas (σ.σ. εκεί διεξήχθη η κωπηλασία και το κάνοε καγιάκ ήρεμων νερών) προβλημάτισαν κατά τη διάρκεια των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Υπό το βλέμμα του Ιησού του Λυτρωτή, όμως, και τις αμμώδεις παραλίες της Κοπακαμπάνα, όλα αυτά ξεπεράστηκαν και οι Βραζιλιάνοι έφεραν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή της διοργάνωσης του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε