Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρίο 2016: Παραλήρημα κατά της Στεφανίδη! “Σκύλα μείνε στην Ελλάδα”

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αθλητισμός σημαίνει ευγενής άμιλλα είπατε; Όχι για όλους. Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις. Και αυτό δεν άρεσε σε κάποιους!

Η Ελληνίδα αθλήτρια πέρασε τα 4,85μ. και απέτυχε να περάσει τα 4,90μ. Το ίδιο και η Αμερικανίδα άλτρια, που όμως είχε δυο αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,85μ. κι έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση. Τι κι αν οι δυο αθλήτριες πανηγύρισαν μαζί την επιτυχία τους. Σε έναν Αμερικανό “φίλαθλο” (η λέξη σε εισαγωγικά γιατί φίλαθλος δεν είναι…), η ήττα της Μόρις δεν άρεσε καθόλου.

Και αποφάσισε τα συναισθήματά του να τα… μοιραστεί μέσω twitter. Μπήκε λοιπόν σε μια από τις αναρτήσεις του NBC και έγραψε: «Η σκύλα που νίκησε είναι από το Στάνφορντ, ίσως θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα». Αυτό ήταν το πρώτο του tweet. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Σε δεύτερο… τιτίβισμα θεώρησε καλό να κάνει mention και την Κατερίνα Στεφανίδη. «Σταμάτα να χρησιμοποιείς τις ΗΠΑ μείνει στην Ελλάδα αυτή είναι η χώρα σου».

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα tweets του προκάλεσαν μπαράζ αντιδράσεων. Και πέρα από τους Έλληνες που τον πέρασαν… γενεές 14, υπήρχαν και Αμερικάνοι που τον «έκραξαν» για το απίστευτο παραλήρημα κατά της Στεφανίδη! Τα πιο κομψά απλά ανέφεραν πως η Λουίς Μαρούλις που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην πάλη με τα χρώματα των ΗΠΑ είναι… Ελληνίδα, αλλά τη δική της επιτυχία την πανηγύρισε! Και φυσικά, ένα από τα tweets περιελάμβανε και την πιο… γνωστή ελληνική χειρονομία!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε