Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρίο 2016 – Team USA: Ο Σιζέφσκι θυμήθηκε και πάλι την Ελλάδα!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η team USA κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Ρίο και ο Μάικ Σιζέφσκι θυμήθηκε τη μοναδική ήττα ομάδας, από την Ελλάδα, το 2006.

Ο Μάικ Σιζέσφκι ανέβασε για τρίτη συνεχόμενη φορά την team USA στην… κορυφή των Ολυμπιακών Αγώνων και αποχωρεί τον πάγκο της ομάδας, αφήνοντας τη θέση του στον Γκρεγκ Πόποβιτς

Μοναδική ήττα στο βιογραφικό του με τους Αμερικανούς, αυτή από την Ελλάδα, στο Μουντομπάσκετ του 2006. Μετά τον τελικό στο Ρίο και τη νίξη επί της Σερβίας, ο Σιζέφσκι αναφέρθηκε -για μια ακόμη φορά- στη χώρα μας, λέγοντας “Εγώ και ο Καρμέλο Άντονι βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα μαζί από την αρχή. Μοιραστήκαμε μια συνέντευξη Τύπου το 2006 στην Ιαπωνία, όταν μετά τη μοναδική μας ήττα ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν και τόνισε τι έπρεπε να γίνει στο πρόγραμμα μας. Δεν έψαξε για δικαιολογίες. Απέδωσε τα εύσημα στην εθνική ομάδα της Ελλάδας και χτίσαμε πάνω σε αυτήν την ήττα. Είχαμε χαρακτήρα. Μετά από μία ήττα μερικές φορές βρίσκεις το βάθος στο χαρακτήρα κάποιου και έτσι συνέβη με τον Καρμέλο και μετά με την αφοσίωση του ΛεΜπρον και του Κόμπι, αλλά και των άλλων αθλητών, όπως του Κέβιν Ντουράντ. Χτίσαμε έτσι μία σπουδαία μπασκετική κουλτούρα”.

Επίσης, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στους παίκτες του και δήλωσε περήφανος για την αφοσίωσή τους. “Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτούς του τύπους είναι η αφοσίωση τους στην ομάδα. Θα αποτελούν για πάντα το παράδειγμα για τις νέες γενιές. Τώρα όλοι είναι περήφανοι για την ομάδα. Όχι μόνο για το πως παίζουν, αλλά και για το πόσο αλτρουιστές είναι. Είμαι εντυπωσιασμένος. Έμαθα τόσα πόσα πολλά. Με έκαναν καλύτερο προπονητή, ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Νιώθω περήφανος για την ευκαιρία που πήρα από τον Τζέρι Κολάντζελο και τώρα αυτή περνάει στον Γκρεγκ Πόποβιτς. Έτσι υπάρχει ο καλύτερος στον κόσμο στην ομάδα τώρα. Αυτό λέει πολλά για το πρόγραμμα που αναπτύξαμε στην εθνική”.

Άξιο αναφοράς, πως και ο Καρμέλο Άντονι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την “αστερόεσσα”. Ο σούπερ σταρ των Νικς, ο οποίος είναι πλέον -εκτός από πρώτος σκόρερ της χώρας σε Ολυμπιακούς- και ο μοναδικός παίκτης της Εθνικής Ανδρών των ΗΠΑ με τρία χρυσά μετάλλια στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη (2008, 2012, 2016 και χάλκινο το 2004), δήλωσε μετά τον τελικό με την Σερβία: “Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Ξέρω ότι αυτό ήταν το τέλος. Αυτό ήταν το τέλος. Αυτό ήταν για μένα…”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε