Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόι Κάρολ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: «Είχα βαριά κατάθλιψη, στράφηκα στο πότο και έγινα αλκοολικός»

Ρόι Κάρολ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: «Είχα βαριά κατάθλιψη, στράφηκα στο πότο και έγινα αλκοολικός»
Intime.gr

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και ο Ρόι Κάρολ μίλησε στον ΠΣΑΠΠ για τα όσα βίωσε και στέλνει το «μήνυμα» πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει και μπορούν να απευθύνονται σε έναν ειδικό, όταν αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Ρόι Κάρολ, μίλησε με ειλικρίνεια στο κανάλι του ΠΣΑΠΠ και τόνισε πως όταν χρειάστηκε να μείνει εκτός δράση -μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό- και έμεινε χωρίς προπονήσεις για αρκετούς μήνες, βίωσε βαθιά κατάθλιψη και το έριξε στο ποτό.

Όταν πέφτεις σε κατάθλιψη, για τον καθένα είναι διαφορετικά. Για μένα, όταν έπινα, με βοηθούσε να ξεχνάω πράγματα. Να τα βάζω “κάτω από το τραπέζι” που λέμε. Και αυτό που έκανα ήταν το χειρότερο, γιατί την επόμενη μέρα ξυπνούσα σε χειρότερη κατάσταση. Και το πρόβλημα μεγάλωνε όλο και περισσότερο και εγώ έπινα όλο και πιο πολύ. Μέχρι που κατέληξα να γίνω αλκοολικός.

Ήταν το πρώτο πράγμα που έπρεπε να διορθώσω. Η ψυχική κατάθλιψη ήταν αυτό που αντιμετώπιζα καθημερινά. Κάποιες μέρες ήταν καλές, κάποιες κακές. Αλλά τώρα μπορώ να το ελέγξω. Το ποτό δεν μου προσέφερε τίποτα καλό. Με έβαλε σε λάθος δρόμο” ανέφερε αρχικά ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και νυν μέλος του τεχνικού τιμ της Β. Ιρλανδίας.

“Δεν πλήγωνα μόνο τον εαυτό μου, αλλά και όλους τους ανθρώπους γύρω μου. Ξύπνησα ένα πρωί, είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν μου άρεσε αυτό που αντίκριζα. Σαν κάτι να έκανε “κλικ” μέσα στο κεφάλι μου και από τότε είπα στον εαυτό μου ¨μέχρι εδώ”. Πρέπει να βγάλω τον εαυτό μου από αυτή την κατάσταση. Ήμουν πολύ τυχερός. Και ήταν πολύ τρομακτικό το πόσο κοντά ήμουν στον θάνατο. Αν συνέχιζα να πίνω έτσι, το πιο πιθανό είναι ότι θα κατέληγα νεκρός” ανέφερε στη συνέχεια.

“Είμαι νηφάλιος εδώ και 11 χρόνια. Θέλω να εξωτερικεύσω όσα πέρασα ώστε να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να προχωρήσουν τη ζωή τους. Αν δεν μιλήσεις, θα αντιμετωπίσεις μεγαλύτερα προβλήματα αργότερα. Η συμβουλή μου είναι μίλα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Υπάρχουν πολλοί ειδικοί που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν” τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις