Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ρομάριο: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Βραζιλιάνος θρύλος με λοίμωξη εντέρου

Ρομάριο: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Βραζιλιάνος θρύλος με λοίμωξη εντέρου

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μπήκε την Πέμπτη (13/7) ο Ρομάριο, με τον Βραζιλιάνο θρύλο του ποδοσφαίρου να έχει υποστεί λοίμωξη του εντέρου.

Ο Ρομάριο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ρίο ντε Τζανέιρο εδώ και δύο ημέρες με λοίμωξη του εντέρου, , με την κατάσταση της υγείας του πάντως να κρίνεται πλέον σταθερή.

Ο 57χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί πριν δύο χρόνια σε χειρουργική επέμβαση για να του αφαιρεθεί η χοληδόχος κύστη του, με τα προβλήματα υγείας του να μην τον αφήνουν ήσυχο.

Ο Ρομάριο αποτελεί έναν από τους καλύτερους επιθετικούς και δεινότερους σκόρερ όλων των εποχών. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βάσκο Ντα Γκάμα, ενώ μεγαλούργησε στην Αϊντχόφεν, με την οποία δεν σταμάτησε να βομβαρδίζει τα αντίπαλα δίχτυα.

Αγωνίστηκε μεταξύ άλλων και στην Μπαρτσελόνα, ενώ επέστρεψε στη Βραζιλία, όπου φόρεσε με μεγάλη επιτυχία τις φανέλες των Φλαμένγκο, Φλουμινένσε και φυσικά της Βάσκο Ντα Γκάμα.

Ένα κίνητρο που έκανε τον Ρομάριο να αγωνίζεται μέχρι τα 41 του χρόνια ήταν για να καταφέρει να πετύχει 1.000 γκολ σε όλη του την καριέρα.

Τελικά, αυτό φαίνεται ότι το κατάφερε στις 20 Μαΐου του 2007 με πέναλτι στον αγώνα Βάσκο Ντα Γκάμα – Σπορτ Ρεσίφε (σκορ: 3–1). Τουλάχιστον 70 τέρματα έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια του ερασιτεχνικού τμήματος της καριέρας του.

Ο Ρομάριο ξεκίνησε και πολιτική καριέρα το 2010, όταν εξελέγη βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βραζιλίας. Στη συνέχεια εξελέγη γερουσιαστής το 2014. Το 2017 άλλαξε κόμμα για τους Ποντέμος και το 2021 εντάχθηκε στο Φιλελεύθερο Κόμμα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις