Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ρομελού Λουκάκου – Ανακοινώσεις από Serie A και Ίντερ: «Μείνε δυνατός, είμαστε μαζί σου»

Ρομελού Λουκάκου – Ανακοινώσεις από Serie A και Ίντερ: «Μείνε δυνατός, είμαστε μαζί σου»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ρομελού Λουκάκου έγινε για μία ακόμη φορά θύμα ρατσιστικών επιθέσεων από οπαδούς και τόσο η Serie A, όσο και η Ίντερ εξέδωσαν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα.

Με τον ίδιο τον Λουκάκου να γίνεται έξαλλος με όσα άκουγε από την κερκίδα στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Γιουβέντους, ξεκίνησε νέα συζήτηση για το ρατσισμό στα γήπεδα της Ιταλίας, με τη Serie A να υπόσχεται τον αποκλεισμό οπαδών από τα γήπεδα και τους “νερατζούρι” να στηρίζουν τον ποδοσφαιριστή τους.

Η ανακοίνωση της Serie A

“Η Lega Serie A καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό ρατσισμού και κάθε μορφή διάκρισης. Μερικά άτομα στις κερκίδες δεν μπορούν να χαλάσουν το θέαμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και δεν αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις όλων των φιλάθλων και των θεατών στο γήπεδο, που ευτυχώς ασπάζονται τις υψηλότερες αξίες του αθλητισμού. Οι ομάδες της Serie A, όπως έπρατταν πάντα, θα ταυτοποιήσουν τους ενόχους, αποκλείοντάς τους δια βίου από τα γήπεδά τους.

Η καμπάνια Keep Racism Out και η συμφωνία που υπεγράφη πριν από δύο εβδομάδες με την UNAR (σ.σ. Εθνική Υπηρεσία κατά του Ρατσισμού) είναι στιβαρά βήματα δέσμευσης σε αυτήν την μακρά και αδιάκοπη μάχη, που θα οδηγήσει σε αποτελέσματα χωρίς καθυστέρηση: οι ρατσιστές και οι προσβολές τους θα βγουν εκτός γηπέδου”.

Η ανακοίνωση της Ίντερ

“Είμαστε αδερφοί και αδερφές του κόσμου. Από τις 9 Μαρτίου 1908 αυτή ήταν η ιστορία μας. Θέλουμε να επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και κάθε μορφή διακρίσεων. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι μόνο τόπος συγκινήσεων αλλά και ξεκάθαρων και κοινών αξιών, και αυτό που είδαμε χθες το βράδυ στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού της Γιουβέντους εναντίον της Ίντερ για το Coppa Italia στο Τορίνο δεν έχει θέση στο άθλημά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επαναλαμβάνουμε τη στήριξη, τη στοργή και την αλληλεγγύη μας στον Ρομέλου Λουκάκου, όπως κάνει ο κόσμος του ποδοσφαίρου από παντού μετά το περιστατικό. Μείνε δυνατός Ρομ, είμαστε μαζί σου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις