Τρίτη, 25 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ρομπίνιο: Η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε να εκτίσει την ποινή για βιασμό στη Βραζιλία

Ρομπίνιο: Η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε να εκτίσει την ποινή για βιασμό στη Βραζιλία

Ο Ρομπίνιο έχει καταδικαστεί για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε στο Μιλάνο το 2013 -και στη συνέχεια έφυγε για την Βραζιλία- με την ιταλική δικαιοσύνη να ζητάει ο πρώην επιθετικός να εκτίσει την ποινή του στη χώρα του, από τη στιγμή που δεν μπορεί να εκδοθεί.

Ο Ρομπίνιο καταδικάστηκε οριστικά σε εννέα χρόνια φυλάκιση μετά την επικύρωση της ποινής του από το Ιταλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου 2022, για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε το 2013 σε μια νεαρή Αλβανίδα που γιόρταζε τα 23α γενέθλιά της σε κλαμπ του Μιλάνου.

Ο Βραζιλιάνος και πέντε συμπατριώτες τους είχαν βάλει το θύμα τους να πιει «μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της και να μην μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της» και στη συνέχεια «έκανε σεξ πολλές φορές στη σειρά» μαζί της.

Ο πρώην εξτρέμ καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2017, και μετά και πάλι μετά από έφεση στο Μιλάνο τρία χρόνια αργότερα. Σύμφωνα με το Ιταλικό Εφετείο που τον καταδίκασε, ο πρώην παίκτης έδειξε «ιδιαίτερη περιφρόνηση» προς το θύμα.

Όπως όμως είναι γνωστό, το Σύνταγμα της Βραζιλίας δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων της. Στις αρχές του 2022, η εισαγγελία του Μιλάνου ζήτησε την έκδοση του Ρομπίνιο και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψής του. Το ιταλικό αίτημα είχε απορριφθεί από τη Βραζιλία.

Ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει σύλληψη εάν ταξιδέψει σε χώρα με την οποία η Ιταλία έχει υπογράψει συμφωνία έκδοσης. Τον Ιανουάριο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει εκτέλεση της ποινής στη Βραζιλία», αλλά ότι αυτή η πιθανότητα θα πρέπει να εξεταστεί μόλις υποβληθεί το αίτημα.

Σύμφωνα και με όσα ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε από τη Βραζιλία, ο Ρομπίνιο να εκτίσει την ποινή του εκεί (στη χώρα του) εάν τελικά δεν μπορεί να εκδοθεί.

Ο Ρομπίνιο έπαιξε για τελευταία φορά το 2020 με την τουρκική ομάδα Superlig με την Μπασακσεχίρ (με έδρα την Κωνσταντινούπολη) πριν φύγει από τη χώρα για να επιστρέψει στη Βραζιλία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις