Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Σάλος με δηλώσεις Μπολσονάρο – “Μικρή η πιθανότητα να πεθάνει ποδοσφαιριστής από κορονοϊό”

Σάλος με δηλώσεις Μπολσονάρο – “Μικρή η πιθανότητα να πεθάνει ποδοσφαιριστής από κορονοϊό”
ΦΩΤΟ Reuters

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, περί επανεκκίνησης του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος αφού ο οικονομικός κίνδυνος για τις ομάδες είναι μεγαλύτερος από αυτόν της υγείας των παικτών.

Ο κορονοϊός επελαύνει στην Βραζιλία έχοντας προκαλέσει χιλιάδες θανάτους, αλλά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, η ποδοσφαιρική δράση μπορεί να ξεκινήσει κανονικά, αφού οι παίκτες δεν διατρέχουν κίνδυνου θανάτου αν προσβληθούν, ενώ οι ομάδες θα καταστραφούν οικονομικά αν συνεχιστεί η απραξία.

“Πολύ κόσμος θέλει την επιστροφή στη δράση, γιατί πολλές ομάδες θα έχουν οικονομικά προβλήματα. Εάν οι ποδοσφαιριστές προσβληθούν από τον ιό, η πιθανότητα να πεθάνουν είναι πολύ μικρή. Είναι γιατί μιλάμε για αθλητές με εξαιρετική φυσική κατάσταση. H απόφαση για την επιστροφή στη δράση δεν είναι δική μου, αλλά μπορώ να βοηθήσω”, υποστήριξε ο Ζαΐρ Μπολσονάρο σε συνέντευξη στο Radio Guaiba.

Οι οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού είναι βέβαια πολύ μεγάλες στους συλλόγους, αφού η Φλαμένγκο χαρακτηριστικά προχώρησε στην απόλυση 62 υπαλλήλων, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και να μην βρεθεί υπερχρεωμένη, αλλά η Σάο Πάουλο ανήκει στις ομάδες που αντέδρασαν έντονα στην παρακίνηση του προέδρους της χώρας, τονίζοντας σε όλους τους τόνους πως οι ομάδες θα επιστρέψουν στα γήπεδα σταδιακά και μόνο όταν επιτρέψει η επιστημονική κοινότητα της χώρας.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις