Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Σάλος με Γκάρι Λίνεκερ: Το σχόλιο που μπορεί να τον οδηγήσει στην απόλυση από το BBC

Σάλος με Γκάρι Λίνεκερ: Το σχόλιο που μπορεί να τον οδηγήσει στην απόλυση από το BBC

Ο Γκάρι Λίνεκερ άσκησε κριτική στην πολιτική ασύλου της βρετανικής κυβέρνησης, με τα σχόλια του στο twitter να προκαλούν σάλο και να είναι ικανά να του στερήσουν ακόμα και τη δουλειά του στο ΒΒC.

Τι σχολίασε ο Γκάρι Λίνεκερ; Ο παρουσιαστής της εκπομπής Match of the Day δήλωσε δήλωσε ότι η γλώσσα η οποία χρησιμοποιείται στο σχέδιο «δεν είναι διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του ’30», καταδικάζοντας όσα ανακοίνωσε την Τρίτη η βρετανική κυβέρνηση για τους τρόπους με τους οποίους ουσιαστικά θα απαγορεύει σε όποιον φθάνει παρανόμως στη χώρα να ζητά άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ο Γκάρι Λίνεκερ απάντησε σε ένα βίντεο με το οποίο η υπουργός Suella Braverman περιέγραφε την πολιτική της, γράφοντας «Για όνομα του Θεού, αυτό εντελώς απαίσιο».

«Δεν υπάρχει τεράστια εισροή (προσφύγων). Παίρνουμε λιγότερους πρόσφυγες από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι απλά μία απείρως απάνθρωπη πολιτική ενάντια στους πιο ευάλωτους ανθρώπους σε γλώσσα που δεν είναι διαφορετική με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του ’30», ανέφερε σε ένα άλλο tweet.

Η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στο BBC για τα σχόλια του Λίνεκερ: «Είμαι απογοητευμένη, προφανώς. Νομίζω ότι δεν είναι χρήσιμο να συγκρίνουμε τα μέτρα μας, τα οποία είναι νόμιμα, αναλογικά και – πράγματι – συμπονετικά, με τη Γερμανία του 1930».

Ο Λίνεκερ, ο οποίος παρουσιάζει το Match of the Day από το 1999, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος σταρ του BBC. Στο παρελθόν έχει μιλήσει για τα δικαιώματα των μεταναστών και έχει πάρει πρόσφυγες στο σπίτι του. 

Τα τελευταία σχόλια του Λίνεκερ, όπως είναι φυσικό, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με το BBC να βρίσκεται σε πίεση.

Μιλώντας στην Daily Telegraph, ο συντηρητικός βουλευτής Κρεγκ Μάκινλεϊ είπε ότι τα σχόλια του Λίνεκερ ήταν «απαράδεκτα, κακοσχεδιασμένα και επαίσχυντα» και κάλεσε το BBC να τον απολύσει.

Μένει να φανεί πως θα χειριστεί το θέμα το BBC, με τον Γκάρι Λίνεκερ να αποτελεί έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις