Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Σάλτσμπουργκ – Μπενφίκα 1-3 και Ίντερ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0 για τον 4ο όμιλο του Champions League

Σάλτσμπουργκ – Μπενφίκα 1-3 και Ίντερ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0 για τον 4ο όμιλο του Champions League
Reuters

Ο Καμπράλ “ξέρανε” την Σάλτσμπουργκ στο 90+2’ έδωσε στην Μπενφίκα νίκη με διαφορά δυο τερμάτων που χρειαζόταν (3-1 στην Αυστρία) και το “εισιτήριο” για τους “32” του Europa League. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έφυγε με το 0-0 από την έδρα της Ίντερ, αποτέλεσμα που της έδωσε και την πρωτιά στον 4ο όμιλο του Champions League, με τους “νερατζούρι” να την ακολουθούν στην επόμενη φάση.

Το… θρίλερ στο Σάλτσμπουργκ έβγαλε νικήτρια και θριαμβεύτρια την Μπενφίκα. Στον “τελικό” του 4ου ομίλου του Champions League για την κατάκτηση της 3ης θέσης που έδινε “εισιτήριο” για το Europa League, οι Πορτογάλοι ήταν η καλύτεροι ομάδα, επικράτησαν με 3-1 (ήθελαν διαφορά δυο τερμάτων) και άφησαν τους γηπεδούχους στην τελευταία θέση και εκτός Ευρώπης. Στο άλλο ματς που έκρινε την πρωτιά στον 4ο όμιλο, Ίντερ και Ρεάλ Σοσιεδάδ έμειναν στο 0-0, με τους Βάσκους να παίρνουν την πρώτη θέση και τους Ιταλούς να τους ακολουθούν -ως δεύτεροι- στους “16” του Champions League.

Σάλτσμπουργκ – Μπενφίκα 1-3

Η Μπενφίκα “πάτησε” πολύ καλά στην έδρα της Σάλτσμπουργκ και κατάφερε να σπάσει στο 0-1 στο 32′. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε απευθείας ένα κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Οι Πορτογάλοι, όμως, ήθελαν κι άλλο τέρμα για να προσπεράσουν την αντίπαλό τους και να τερματίσουν στην τρίτη θέση. Οι Αυστριακοί ανέβασαν “στροφές” και στο 39′ είδαν τους Οταμέντι και Τρούμπιν να έχουν σωτήριες επεμβάσεις

Τελικά, η Μπενφίκα έφτασε στο 0-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ράφα Σίλβα να νικάει τον αντίπαλο πορτιέρε, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 52‘ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ράφα για να πάρουν προβάδισμα τριών τερμάτων και στο 57’ η Ζάλτσμπουργκ μείωσε σε 1-2 με διαγώνιο σουτ του Σούτσιτς. Στο 62’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Οταμέντι και στο 65’ ο Τρούμπιν είπε “όχι” στον Φερνάντο.

Στο 69 η Μπενφίκα είχε νέο δοκάρι, αυτήν την φορά με τον Ντι Μαρία, ενώ στο 76’ οι γηπεδούχοι είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Κοϊτά. Στο 77’ ο Ράφα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία και τελικά στο 90+2’ ο Καμπράλ με τακουνάκι, έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Άουρσνες έγραψε το τελικό 1-3.

Ίντερ – Σοσιεδάδ 0-0

Μετά από ένα πάρα πολύ κακό πρώτο τριανταπεντάλεπτο στο “Μεάτσα” δίχως κάποια ευκαιρία, η Ίντερ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 38 με τον Μιχιταριάν, αλλά ο Τραορέ της Σοσιεδάδ έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Αρμένιου μεσοεπιθετικού.

Στο 60 η προσπάθεια του Κουαδράδο πέρασε λίγο άουτ, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Ζόμερ μπλόκαρε με ευκολία την προσπάθεια του Οριανθάμπαλ. Στο 90+5’ το σουτ του Λαουτάρο από δεξιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ρεμίρο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις