Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάσα Βεζένκοφ: «Νιώθω πως δεν εκτιμούν την αξία μου στο ΝΒΑ – Είναι δύσκολα, θα δούμε το καλοκαίρι»

Σάσα Βεζένκοφ: «Νιώθω πως δεν εκτιμούν την αξία μου στο ΝΒΑ – Είναι δύσκολα, θα δούμε το καλοκαίρι»
ΑΠΕ

Ο Σάσα Βεζένκοφ εξέφρασε τον προβληματισμό του για όσα αντιμετωπίζει στο ΝΒΑ, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του Σακραμέντο Κινγκς.

Ο Σάσα Βεζένκοφ παραχώρησε συνέντευξή στην «El Mundo Deportivo» και τόνισε πως έχει δυσκολευτεί πάρα πολύ να βρει ρόλο και χρόνο στους Σακραμέντο Κινγκς, τονίζοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Μάλιστα ο 28χρονος πρώην ηγέτης του Ολυμπιακού αφήνει τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του μετά το τέλος της σεζόν.

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε με πικρία για τη μεταχείριση που είχε στην Μπαρτσελόνα κάνοντας λόγο για 2-3 άτομα που τον έβλαψαν με δόλο, ενώ έδωσε τα… προγνωστικά του για τη φετινή Euroleague. ξεχωρίζοντας τη Φενέρμπαχτσε για τη φόρμα της και εκθειάζοντας Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Μονακό και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για…

-την εμπειρία στο ΝΒΑ: «Όλα είναι διαφορετικά. Διαφορετικό παιχνίδι, διαφορετική ταχύτητα, διαφορετική κουλτούρα… Γι’ αυτό πρέπει να προσαρμοστείς γρήγορα, πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε μέρα. Είναι δύσκολο, πολλά παιχνίδια, πολλά ταξίδια και πρέπει να είσαι έτοιμος σωματικά και πνευματικά».

-τι τον δυσκολεύει περισσότερο στην προσαρμογή: «Είναι διαφορετικό το παιχνίδι, μαθαίνεις το παιχνίδι με διαφορετικούς τρόπους. Εδώ είναι πιο γρήγορο, οι παίκτες είναι πιο ταλαντούχοι, ειδικά οι 6-7 πρώτοι σε κάθε ομάδα. Πρέπει να προσαρμοστείς σε μια εντελώς νέα κουλτούρα και φιλοσοφία».

-το πώς νιώθει που πήγε ως MVP Euroleague και παλεύει να βρει χρόνο συμμετοχής: «Δυστυχώς είναι δύσκολο και πρέπει να μάθεις. Δεν τους νοιάζει, θα πρέπει να περάσεις την ίδια διαδικασία και αν προσαρμοστείς, θα έχεις μια ευκαιρία. Αν όχι, είναι πολύ δύσκολο».

-το αν νιώθει πως δεν εκτιμούν την αξία του, όπως συνέβαινε και με τον Μίσιτς: «Ναι, 100%. Πιστεύω πως μπορώ να παίξω, είναι θέμα ευκαιριών. Υπάρχουν πολλές ομάδες δεν είναι τόσο καλές. Υπάρχουν όμως και καλές ομάδες, όπως οι Θάντερ που είχαν δύο πολύ καλούς παίκτες στη θέση του Μίσιτς. Τώρα εκείνος παίζει, έχει έναν ρόλο και πάει πολύ καλά. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει βασικός στο ΝΒΑ, αλλά μπορεί να παίξει αρκετά λεπτά και να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο σε κάθε ομάδα. Ξέρει καλά το παιχνίδι, δεν έχω αγωνιστεί μαζί του, αλλά είναι ωραίο να τον βλέπεις».

-το αν η μετάβαση στο ΝΒΑ στα 28 κάνει πιο δύσκολη την προσαρμογή: «Σίγουρα ναι. Εμείς στην Ευρώπη μαθαίνουμε με διαφορετικό τρόπο το παιχνίδι, κάθε κατοχή μετρά. Αν έρθεις πιο μικρός, μπορείς να προσαρμοστείς πιο εύκολα, γενικά και στη ζωή. Αν μας δοθεί η ευκαιρία μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί και μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά όπως είπα είναι πραγματικά δύσκολο».

-το γιατί άργησε να πάει στο ΝΒΑ: «Θα μπορούσα να είχα πάει νωρίτερα, 100%. Δύο χρόνια πριν γίνω ντραφτ (2017) θα μπορούσα να είχα δοκιμάσει να πάω στο ΝΒΑ, θα ήταν πιο εύκολο και τότε δεν έπαιζα πολύ στην Μπαρτσελόνα. Έφυγα και μετά στον Ολυμπιακό την τελευταία τριετία αγωνιζόμουν πολύ και τότε ήρθε ξανά η ευκαιρία. Όλα είναι θέμα τάιμινγκ και δεν είχα το κατάλληλο τάιμινγκ τότε».

-το αν θα ήθελε να συνεχίσω στο ΝΒΑ ή να επιστρέψει στην Ευρώπη: «Δεν μπορώ να δω τόσο μακριά. Είμαι ένας άνθρωπος που σκέφτεται την επόμενη μέρα και την επόμενη προπόνηση. Προσπαθώ να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου, να είμαι παραγωγικός για την ομάδα. Η ομάδα είναι πραγματικά καλή, παλεύει για τα playoffs. Οι μόνες μου σκέψεις είναι να τελειώσω τη σεζόν δυνατά και να βοηθήσω την ομάδα στα τελευταία 14 παιχνίδια και μετά τα playoffs θα δούμε».

-το αν πιστεύει ακόμη πως μπορεί να πετύχει στο ΝΒΑ: «Αν μπορώ να βοηθήσω από τον ρόλο μου, ναι. Αλλά όπως είπα, αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι μακριά. Θέλω απλώς να είμαι υγιής και να βοηθήσω την ομάδα μου».

-το αν θα ήθελε να ξαναπαίξει στην Μπαρτσελόνα αν επέστρεφε στην Ευρώπη: «Στην Μπαρτσελόνα είχα δύσκολα χρόνια. Πιστεύω πως δεν μου φέρθηκαν καλά, αλλά όχι η διοίκηση. Είχα εξαιρετική σχέση με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, από τον οποίο έμαθα πολλά. Έχω φίλους στον οργανισμό. Δεν λέω ποτέ όχι, αλλά το διάστημα που ήμουν εκεί ήταν δύσκολο για μένα και την ομάδα. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά έχω φίλους που πραγματικά σέβομαι».

-το αν νιώθει πως δεν του φέρθηκαν καλά στην Μπαρτσελόνα: «Ναι, 100%. Δεν νιώθω εκνευρισμό, η ζωή συνεχίζεται. Ειδικά δύο άνθρωποι, ίσως και τρεις, δεν μου έδωσαν τις ευκαιρίες που έπρεπε όταν έπαιζα καλά. Αυτό έγινε πριν 5-6 χρόνια όμως. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλος σύλλογος, έχω φίλους εκεί και μεγάλο σεβασμό για τον Ναβάρο. Έμαθα πολλά από αυτόν, είναι θρύλος και έχουμε καλή σχέση, τα λέμε ωραία όταν βλεπόμαστε. Κρατάω κάτι μέσα μου, αλλά όχι για τον σύλλογο. Για ανθρώπους που δεν είναι πλέον εκεί. Δεν θα πω ονόματα, ξέρουν καλά ποιοι είναι. Όμως δεν με νοιάζει, γιατί πήρα το δρόμο μου. Τότε ήταν δύσκολα, γιατί υπήρχε δόλος από πίσω. Τώρα είναι όλα καλά, πήρα το δρόμο μου και είμαι ήρεμος».

-το ποιος θα κερδίσει την Euroleague και αν έχει ελπίδες η Μπαρτσελόνα: «Είναι απρόβλεπτη η διοργάνωση. Η Μπαρτσελόνα έχει πιθανότητες, αλλά δεν παίζει πολύ καλά τελευταία. Η Φενέρ παίζει απίστευτα, η Μονακό επίσης παρότι έχασε με διαφορά από το Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός είναι εκεί, ο Ολυμπιακός επίσης. Η Ρεάλ δεν παίζει καλά τώρα τελευταία, αλλά έχει πολύ ταλέντο. Το Final 4 είναι δύσκολο, σε δύο παιχνίδια μπορεί να κερδίσει οποιοσδήποτε. Όποιος είναι πιο έτοιμος στο τέλος της σεζόν θα έχει καλύτερες πιθανότητες, αλλά η Φενέρ αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και της δίνω μια παραπάνω πιθανότητα. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει σε έναν μήνα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις