Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σε δύσκολη θέση η Ελλάδα στο νέο Champions League!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η θέση της Ελλάδας στο νέο Champions League θα είναι εξαιρετικά δύσκολη στο μέλλον. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη αλλάζει ριζικά από τη σεζόν 2018-2019 προς όφελος των χωρών που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία.

Η UEFA θα δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, από δύο στις χώρες 5-6 και από ένα απευθείας εισιτήριο στις χώρες 7-10. Η θέση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά δύσκολη, μιας και είναι 15η στην κατάταξη.

Αν η Ελλάδα παραμείνει στην 15η θέση, τότε ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν ανεβούμε στην 14η, τότε ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό. Ωστόσο, αν ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ και εκείνος του Γιουρόπα, έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους, πράγμα που είναι εξαιρετικά πιθανό, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα πλέι οφ.

Τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα για τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος, ο οποίος ενδέχεται να μην έχει καν δικαίωμα συμμετοχής στην προκριματική φάση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal.

Η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερο εκπρόσωπο, αφού στο δρόμο των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι των χωρών 5-6 της κατάταξης και οι 2οι των χωρών 7-12, κάτι που βγάζει εκτός τη χώρα μας, ακόμα και αν ανέβει στην 14η θέση.

Βέβαια υπάρχει κι ένα δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο 2ος των χωρών 10-15  θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις τους από τον 1ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε