Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε μόνιμη έκθεση η σπουδαία “συλλογή” του Μίκαελ Σουμάχερ!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η προσωπική συλλογή του Μίκαελ Σουμάχερ με τα αναμνηστικά από τους αγώνες του θα εκτεθεί στο κοινό από το τέλος της επόμενης χρονιάς, σε μια νέα και μόνιμη έκθεση κοντά στη γενέτειρά του, στο Κέρπεν της Γερμανίας.

Ύστερα από συμφωνία με την οικογένεια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, η συλλογή, η οποία περιέχει καρτ από τα πρώτα χρόνια της αγωνιστικής καριέρας του, αγωνιστικά αυτοκίνητα, τρόπαια και τα περισσότερα από τα μονοθέσια της F1, με τα οποία κατέκτησε τους επτά τίτλους του, θα είναι ελεύθερη για να την επισκέπτονται οι φίλαθλοι στο νέο κέντρο κλασικού αυτοκινήτου Motorworld Koln-Rheinland.

«Είναι επιθυμία της οικογένειας του Μίκαελ όλοι οι φίλαθλοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται, να έχουν την ευκαιρία να δουν τη συλλογή του Μίκαελ χωρίς να πρέπει να πληρώσουν είσοδο» δήλωσε η μάνατζερ του «Σούμι», Ζαμπίνε Κεμ, και συμπλήρωσε: «Θα τους δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουν τις αναμνήσεις και να φέρουν αυτές τις σπουδαίες στιγμές ξανά στη ζωή. Η γειτνίαση της τοποθεσίας στο Κέρπεν και το πάθος για την αυτοκίνηση, το οποίο αυτή ακτινοβολεί, ήταν δύο άλλοι εξαιρετικοί λόγοι γι’ αυτή τη συνεργασία».

Θα είναι η πρώτη φορά που η πλήρης συλλογή εκτίθεται στο κοινό. Σε αυτήν θα προστεθεί και η Benetton-Ford B194-5 που οδηγούσε ο Σουμάχερ το 1994 για λογαριασμό της Μπένετον, η οποία ανήκε στην ιδιωτική συλλογή του Motorworld από το 2013.

Ο Σουμάχερ, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση στο τέλος του 2012, είναι στατιστικά ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1, καθώς, εκτός από τον αριθμό-ρεκόρ των επτά τίτλων, κατέχει τις περισσότερες νίκες (91) και τις περισσότερες pole positions (68). Δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση από τότε που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε ατύχημα στο σκι στα τέλη του 2013.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε