Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σεν Γκάλεν – ΑΕΚ: Ένα και να… καίει! Ο Ολιβέιρα χάρισε την πρόκριση στην Ένωση (videos)

Σεν Γκάλεν – ΑΕΚ: Ένα και να… καίει! Ο Ολιβέιρα χάρισε την πρόκριση στην Ένωση (videos)
ΦΩΤΟ Intime

Ένα γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα μετά από πέναλτι στο 80ο λεπτό, ήταν αρκετό για να χαρίσει στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 επί της Σεν Γκάλεν, αλλά και την πρόκριση στα play off του Europa League.

Μετά από ένα “ανοιχτό” παιχνίδι, όπου και οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, η ΑΕΚ ήταν η μόνη που κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για να πανηγυρίσει μια σπουδαία ευρωπαϊκή πρόκριση.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα βρίσκεται έτσι ένα “βήμα” από τους ομίλους του Europa League, αλλά για να βρεθεί εκεί θα πρέπει να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο της γερμανικής Βόλφσμπουργκ.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, με τη Σεν Γκάλεν να έχει την κατοχή και τον Ινσούα να φθάνει μια “ανάσα” από το αυτογκόλ μόλις στο 3′, αλλά ο Τσιντώντας “έσωσε” την ομάδα του Καρέρα.

Οι Ελβετοί “πίεσαν” αρκετά στα πρώτα λεπτά, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας φώναξε “παρών” όποτε χρειάστηκε, καλύπτοντας και τα λάθη των συμπαικτών του, αλλά και τα κενά στην άμυνα, από το πολύ επιθετικό σχήμα του Καρέρα.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, πάντως, το παιχνίδι “άνοιξε” αρκετά, με την ΑΕΚ να αρχίζει να γίνεται “απειλητική” και να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της με μία κεφαλιά του Λιβάγια που πέρασε λίγο άουτ στο 32′.

Ακολούθησε σωρεία ευκαιριών, με τον Ζίγκι να νικά σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση τον Ολιβέιρα, αλλά και το ωραίο σουτ του Σιμόες να περνάει άουτ, για να “απαντήσει” ο Τσιντώντας και πάλι για την ΑΕΚ, με μία σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Ντουά.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την εικόνα να αλλάζει πλήρως στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πιο “σκληρές” με πολλά φάουλ να “χαλούν” το ρυθμό του αγώνα. Η ΑΕΚ ήταν όμως καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα και έδειχνε πιο “απειλητική”, με τον Μάνταλο και τον Σβάρνα να “προειδοποιούν” τους Ελβετούς.

Κάπως έτσι στο 79ο λεπτό του αγώνα, ο Ολιβέιρα έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας της Σεν Γκάλεν, νίκησε στο σπριντ τον Στεργίου και ανατράπηκε στην περιοχή, κερδίζοντας πέναλτι. Ο ίδιος ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ζίγκι απέκρουσε και χρειάστηκε ο επιθετικός της ΑΕΚ να πάρει το “ριμπάουντ” για να στείλει τελικά την μπάλα στα δίχτυα με δεύτερη προσπάθεια.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Καρέρα “κλείδωσαν” την άμυνά τους και δεν επέτρεψαν στους Ελβετούς να βρουν ουσιαστικά ούτε ευκαιρία για ισοφάριση, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 1-0 μέχρι τέλους, χαρίζοντας στην ΑΕΚ την πρόκριση.

Η Ένωση βρίσκεται έτσι στα play off του Europa League, όπου και θα κληθεί να αποκλείσει τη Βόλφσμπουργκ για να πάρει το “εισιτήριο” για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις στο Σεν Γκάλεν – ΑΕΚ

Σεντ Γκάλεν (Πέτερ Τσάιντλερ): Άτι-Ζίγκι, Μούχαϊμ, Φαζλίγι, Στεργίου, Κράουχι, Κιντιγιά, Γκέρτλερ, Ρουίθ (74′ Γιουάν), Στίλχαρτ (74′ Ριμπέιρο), Ντουά (62′ Καμπέρι), Γκιγεμενό

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Ινσούα, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάια (90′ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ (68′ Γκαρσία), Ολιβέιρα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις