Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σεντ Γκαλεν – ΑΕΚ: Αποφασισμένη για την πρόκριση στην Ελβετία

Σεντ Γκαλεν – ΑΕΚ: Αποφασισμένη για την πρόκριση στην Ελβετία
Intime.gr

Η… ευρωπαϊκή περιπέτεια της ΑΕΚ ξεκινά από την Ελβετία. Η Ένωση αντιμετωπίζει την Σεντ Γκαλεν (21:30 / NewsIt.gr / Cosmote Sports 2 HD) σε νοκ-άουτ αναμέτρηση στο “Kybun Park”, με σκοπό να περάσει στα play off του Europa League και να δώσει σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα.

Αγώνας… δίχως αύριο! Μπροστά στο πρώτο “μεγάλο” παιχνίδι της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν βρίσκεται η ΑΕΚ. Η Ένωση αντιμετωπίζει σε νοκ-άουτ αγώνα την Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία έχοντας σαν μοναδικό στόχο την πρόκριση, που θα τη φέρει ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa League.

Τις δύο φορές που βρέθηκε απέναντι σε ελβετικό σύλλογο, η ΑΕΚ πήρε το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση της διοργάνωσης που συμμετείχε, τόσο το 1995 εναντίον της Σιόν (Κύπελλο Κυπελλούχων), όσο και τον Αύγουστο του 2003 κόντρα στη Γκρασχόπερς (προκριματικά Champions League).

Click4more: Βαθμολογία UEFA: Σταθερά 18η η Ελλάδα – Ο Ολυμπιακός μείωσε την απόσταση από Ελβετία

Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα στο Αγρίνιο, επί του Παναιτωλικού με 2-0 και η ψυχολογία είναι με το μέρος τους. Το ίδιο ισχύει και για τους Ελβετούς οι οποίοι πριν από τέσσερις ημέρες έδωσαν έκαναν με το δεξί πρεμιέρα, επικρατώντας με 1-0 της Σιόν.

Θυμίζουμε ότι τόσο σε αυτή την προκριματική φάση, όσο και στα play off του Europa League, οι αγώνες είναι μονοί, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά και αποτελεί συνέπεια του «συμπυκνωμένου» προγράμματος λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Αθλητικές μεταδόσεις με Σεντ Γκάλεν – ΑΕΚ και τελικούς Super Cup (24/09)

Η Μάσιμο Καρέρα δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Έλντερ Λόπες και τον Κώστα Γαλανόπουλο που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Με σύστημα 3-5-2, ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την Ένωση με τους: Τσιντώτα, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Ινσούα, Μπακάκη, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλο, Ολιβέιρα και Λιβάγια.

Σε περίπτωση που προτιμηθεί το 4-3-3 τότε δεν αποκλείεται να δούμε βασικό τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο της επίθεσης, οπότε ο Λιβάγια θα πάει αριστερά (πιθανότατα θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Χνιντ).

Πιθανή ενδεκάδα της Σεντ Γκάλεν: Βατκόβιακ (Τ). Ζίγκι – Κράουχι, Στεργίου Φάζλιγι, Μουχεΐμ – Γκέρτλερ, Κιντιγιά, Στίλχαρτ – Ριμπέιρο – Γκιγμενό, Ντουά.

Διαιτητής της αναμέτρηση είναι ο Ισπανός, Ερνάντεθ με βοηθούς τους Ναράνιο και Ροντρίγκεθ και τέταρτο τον Ρόχας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις